Καλώς ή κακώς όταν μιλάμε για μια ειδικότητα που υπάρχει και σε ΙΕΚ και σε ΤΕΙ και σε ΑΕΙ, αυτός που έχει και τις περισσότερες (θεωρητικές) γνώσεις και τα περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ο απόφοιτος ΑΕΙ. Άλλες γνώσεις (και χρονικά να το πάρεις τα ΙΕΚ είναι μόνο 2 χρόνια, τα ΤΕΙ 4, τα ΑΕΙ 4-5, αναλόγως την ειδικότητα) έχει η νοσοκόμα, π.χ., από το ΙΕΚ, άλλες από το ΤΕΙ και άλλες από το ΑΕΙ. +του ότι απόφοιτοι ΑΕΙ (και σε μικρότερο Βαθμό ΤΕΙ) έχουν ευκαιρίες για περαιτέρω πανεπιστημιακή εκπαίδευση (Μεταπτυχιακό, Διδακτορικά κτλ). Φυσικά υπάρχουν ειδικότητες που στην Ελλάδα τις βρίσκεις μόνο σε ΙΕΚ (πχ μαγειρική) ή μόνο ΤΕΙ (πχ εργοθεραπεία).Δυστυχώς, στις μέρες μας, η αγορά εργασίας είναι μια ζούγκλα. Ο εργοδότης έχει πολλές επιλογές καιυποψήφιοι εργαζόμενοι με πολλά προσόντα, δουλεύουν για τα βασικά.Λογικό είναι, λοιπόν, (όχι σωστό, ούτε δίκαιο, αλλά λογικό) ο εργοδότης να προτιμήσει αυτόν με τα περισσότερα προσόντα. Πολύ απλά θα σκεφτεί: "γιατί να παρω την granita lemoni που έχει τελειώσει ΙΕΚ βρεφονηπιοκομίας και όχι τη διπλανή της που έχει τελειωσει ΑΕΙ Προσχολικής Εκπαίδευσης, έχει μεταπτυχιακό και 2 ξένες γλώσσες;"Είναι καθαρά θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Σχολιάζει ο/η
Scroll to top icon