Τυπικά αποτελεί όντως υγειονομική παράβαση, ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι υπάλληλοι τέτοιων καταστημάτων, αλλά και όσοι εργάζονται σε κουζίνες εστιατορίων, είναι ότι ποτέ δεν κόβουμε με τα ίδια μαχαίρια κρέας και ψάρι ή κοτόπουλο μαζί. Κάθε είδος πρέπει να κόβεται σε δικό του πάγκο με δικά του μαχαίρια για τον κίνδυνο βακτηριακής επιμόλυνσης. Βέβαια εν προκειμένω τα αλλαντικά δεν είναι ωμά που πρέπει να ψηθούν αλλά καταναλώνονται ως έχουν και άρα τέτοιος κίνδυνος πρακτικά είναι απειροελάχιστος. (Θα ήταν παντελώς απαράδεκτο για παράδειγμα να κοπεί κιμάς και μετά να μπει τυρί για κόψιμο). Επιπλέον, δε, κανονικά οι μηχανές και οι πάγκοι πρέπει να καθαρίζονται μετά το κλείσιμο του καταστήματος και όχι πριν, ακριβώς γι αυτό τον λόγο.Ωστόσο, θεωρώ την αντίδραση τόσο της πελάτισσας όσο και του καταστήματος, αρκετά υπερβολικές. Μία επίπληξη και αυστηρή παρατήρηση του υπαλλήλου, θεωρώ ότι θα ήταν αρκετή.