O επιστήμονας ιχθυολόγος είχε το θάρρος και το σθένος να τα βάλει με τεράστια συμφέροντα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που νίκησε στο δικαστήριο, ελπίζω τώρα να θελήσει / μπορέσει να δημοσιεύσει τα στοιχεία που έχει στα χέρια του (δεν μπορούσε να το κάνει αυτό, όσο εκκρεμούσε η δίκη).Οι καταναλωτές είναι θύματα μια τεράστιας απάτης. Μιας εύκολης απάτης, αφού μέσα στην απληστία τους, θεωρούν το ψάρι σαν "φυσική" τροφή. Οι καταναλωτές ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δουν την πραγματικότητα, επειδή το να ξεβολευτούν και να σταματήσουν την κατανάλωση ψαριού τους είναι δυσάρεστο / άβολο.Προτιμότερη η βολική εθελοτυφλία.Κανένας δεν θέλει να σκεφτεί, ότι η υπερσυγκέντρωση τόνων ψαριού σε ένα κλουβί 20Χ20 δεν μπορεί να είναι φυσική. Κανένας δεν θέλει να σκεφτεί (αλαζονεία, ύβρις, απληστία για κέρδη) ότι δεν μπορεί να ξεγελάσει την φύση.Τα ψάρια των ιχθυοτροφείων είναι ΤΙΓΚΑ στα παράσιτα και τις σαλμονέλλες, επειδή ακριβώς η φύση τιμωρεί την ανωμαλία.Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθούν μαζικές δηλητηριάσεις είναι η απολύμανση των ψαριών με ισχυρότατα χημικά. Τα ψάρια κολυμπάνε στα δηλητήρια, πριν διοχετευτούν στο εμπόριο (τα δηλητήρια χύνονται μετά στην ανοιχτή θάλασσα, αλλά το περιβάλλον το έχουμε χεσμένο έτσι κι αλλιώς).Ενα από αυτά τα χημικά είναι η φορμόλη, η οποία όμως έχει κατηγοριοποιηθεί από την Ε.Ε. επίσημα σαν καρκινογόνος ουσία. Οχι ότι τα άλλα χημικά είναι καλύτερα, αλλά η φορμόλη "βγάζει μάτι".Οι κυβερνήσεις σαφώς ενδιαφέρονται περισσότερο για τα κέρδη των εταιρειών παρά για την υγεία των καταναλωτών.Το αν ο καταναλωτής πάθει καρκίνο μετά από 2-3 χρόνια, εεεε ας κόψει τον λαιμό του βρε αδρεφέ. Γι' αυτό η φορμόλη (και όλα τα άλλα) είναι νόμιμα μεν, εντός ορίων δε.Ο συγκεκριμένος επιστήμονας ανακάλυψε εξωφρενικά μεγάλη χρήση φορμόλης στα ιχθυοτροφεία που δούλευε (από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα). Ο ιχθυολόγος έδωσε τα στοιχεία του - ως ώφειλε - σε εισαγγελία, λιμενικό, υπουργείο. Και αντί οι υπεύθυνοι να ελέγξουν / τιμωρήσουν την εταιρεία, του έκαναν εξοντωτικές δίκες και προσπάθησαν να τον φιμώσουν.Και όλα τα ΜΜΕ, μούγκα στην στρούγκα - μη τυχόν και "μπλέξουν".Ανυπομονώ να δω τα στοιχεία που έχει μαζέψει αυτός ο άνθρωπος - που επί τέλους αθωώθηκε.Υ.Γ. Κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ότι ο καρκίνος που θα πάθεις στα 50 σου οφείλεται στο φορμολιασμένο ψάρι που κατανάλωσες στα 15 έως 45 σου.Αλλά οι περισσότεροι χτυπιούνται και σκίζουν τα καλτσόν τους, ότι το ψάρι είναι "φυσική τροφή". Τελικά την είχε πει ο Αινσταιν εκείνη την φράση με την Ηλιθιότητα και το Σύμπαν ή όχι;