
Υλικά1 κιλό κιμάς, κομμένος μία φορά1 μεγάλο κρεμμύδι1 πιπεριά κόκκινη3 σκελίδες σκόρδο2 μεσαίες ντομάτες, ώριμες5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο1/2 κουτάκι μπύρα1/2 κουταλάκι κανέλα1 πρέζα ζάχαρηΑλάτι και πιπέριΠαρμεζάνα για τρίψιμοΕκτέλεσηΣε βαθύ τηγάνι ροδίστε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδα. Προσθέστε την πιπεριά και τον κιμά και ανακατέψτε πολύ καλά για 8 περίπου λεπτά.Προσθέστε το αλάτι, την κανέλα και πιπέρι. Όταν ο κιμάς ροδίσει ρίξτε τη μπύρα.Με ανοιχτό καπάκι, αφήστε τον κιμά να πάρει αρώματα και την μπύρα να εξατμιστεί για 5-6 λεπτά.Πλύντε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε χοντρά κομμάτια, μέσα στο τηγάνι και την ελάχιστη ζάχαρη. Ροδίστε για άλλα 5 λεπτά.Βράστε 2 ποτήρια νερό και ρίξτε τα στο τηγάνι.Σκεπάστε και αφήστε τον κιμά να βράσει για 2 ώρες.Ελέγξτε το νερό, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο.Σερβίρετε τα μακαρόνια που έχετε επιλέξει σε βαθιά πιατέλα, ρίξτε τον κιμά από πάνω και άφθονη παρμεζάνα.