Μαρία-Μαρία
Για το γάλα οι απόψεις πάνε ανάλογα με τη χρηματοδότηση (ή τη μη χρηματοδότηση)."Συμπερασματικά, θα λέγαμε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα των ανασκοπήσεων και των μετα-αναλύσεων συνηγορούν στο ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων που είναι πλήρη σε λιπαρά και ιδιαίτερα του γάλακτος, μπορεί να συσχετίζεται με μια μέτρια μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου."https://www.iatronet.gr/diatrofi/astheneies-diatrofi/article/1136/galaktokomika-proionta-kai-karkinos-toy-paxeos-enteroy.htmlΤα δημητριακά (τα εμπορικά που είναι τίγκα στη ζάχαρη) κάποτε πλασάρονταν ως το υγιεινότερο πρωϊνό, άστα να πάνε... ο συσχετισμός με την υγεία βασίστηκε στις νηστειο-καλογερικές πεποιθήσεις του ιδρυτή γνωστής μάρκας... Εναλλακτική π@π@ρ@ που λένε και στο χωριό μου (σοβαρά, γάλα και ξερό ψωμί)!