
Οι "μη μετρησιμες απωλειες" ειναι δικη σου ορολογια και συμπερασμα. Πού το ειδες οτι ειναι μη μετρησιμες; Το "larger than predicted" αναφερεται στην προβλεψη που δινουν οι απλες εξισωσεις χωρις να ληφθει υποψη το adaptive thermogenesis, το οποιο σχετιζεται με το χρονο που κανει καποιος διαιτα. Ειναι ενας υπαρκτος θερμοδυναμικος παραγοντας που οι τσαπατσουληδες της διατροφης συχνα δεν τον λαμβανουν υποψη. Επισης, η συσταση της διατροφης (ιδιως για τις πρωτεινες) επηρεαζει ΚΑΙ ΠΑΛΙ το θερμιδικο ισοζυγιο, οχι λογω καποιας μαγικης νεραιδας, αλλα επειδη η πεψη των πρωτεινων απαιτει αυξημενες θερμιδες, κατι γνωστο και ποσοτικοποιημενο επισης. Δηλαδη και παλι, οι παραγοντες που αναφερεις οπως χρονος διαιτας και συσταση διαιτας επηρεαζουν τελικα το θερμιδικο ισοζυγιο, δηλαδη το calories in vs calories out. Η αδυναμια του να μετρησει κανεις σωστα το ενα και το αλλο δεν σημαινει οτι η μεθοδος ειναι λανθασμενη, ουτε οτι χρειαζομαστε πουθενα τον 2ο θερμοδυναμικο νομο ή την ινσουλινη ή οτιδηποτε αλλο. Σημαινει οτι απλα καποιοι δεν μετρανε σωστα οσα πρεπει να μετρησουν. Εαν και με αυτα παραμενει καποιο discrepancy, τοτε ναι, να δουμε και τον 2ο νομο και τις ορμονες (που εν τελει και αυτα στην ιδια εξισωση εμπλεκονται).