Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Ο νέος cozy χώρος είναι το «παιδί» του Shamone, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνέχεια της αύρας του χώρου.
0

Shamonette λέγεται το νέο μαγαζί που άνοιξαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και Βαγγέλης Γερασίμου στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Νίκης. Το όνομα δεν είναι τυχαίο, προέρχεται από το επιτυχημένο κλαμπ Shamone που εδώ και χρόνια διατηρούν οι ίδιοι στο Γκάζι.

Ο νέος cozy χώρος είναι το «παιδί» του Shamone, γεγονός που εξασφαλίζει τη συνέχεια της αύρας του χώρου. «Φίλοι από παλιά, πρόσωπα που έχεις να δεις καιρό, η νέα γενιά των τολμηρών, αυτό είναι το crowd του νέου meeting point. Μία νέα εποχή ξεκινάει για τα comfort bar» σχολιάζει ο Φώτης για το καινούργιο του εγχείρημα και προσθέτει: «Ιδιαίτερα την Κυριακή το Shamonette θα έχει φαντασμαγορικό ύφος εγκαινιάζοντας για πρώτη φορά στην Αθήνα το Sunday Drag Brunch».

Υπάρχουν και προτάσεις με πιο κλασική προσέγγιση αλλά με δημιουργικό άγγιγμα όπως τα σπανακοπιτάκια σχάρας με γέμιση κινόα και φέτα, το τυροπιτάκι ραβιόλι με ανθότυρο και κρέμα σύκου αλλά και τα κεφτεδάκια θαλασσινών φτιαγμένα από χταπόδι και γαρίδα με κρέμα φάβας.

Η σάλα είναι χαρούμενα διακοσμημένη με έντονα χρώματα –το πορφυρό κυριαρχεί στην οροφή–, η μπάρα εντυπωσιακή, καναπέδες σκουρόχρωμοι και στουλ την περιβάλλον, ενώ στον εξώστη ο DJ, κάτω από διάκοσμο που θυμίζει έναστρο ουρανό, παίζει ωραίες μουσικές. Ο εξωτερικός χώρος έχει εξωτικό ύφος και συγκεντρώνει τους καπνιστές.

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Οι vegetarian θα βρουν πίτσες χορταστικές που θα τιμήσουν.

Το μενού επιμελήθηκε ο δημιουργικός σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και προσφέρει ορεκτικές ιδέες για νόστιμο τσιμπολόγημα που θα υποστηρίξει τα κοκτέιλ και το κρασί. Το ευγενικό και φιλόξενο προσωπικό αναλαμβάνει να σε ξεναγήσει στα πολύχρωμα κοκτέιλ που εμπνέεται η Δήμητρα Αντωνακοπούλου και παρουσιάζει το «Rainbow Project Cocktails», βάζοντας μία πολύχρωμη παλέτα στα ποτήρια. Εντυπωσιακά και απολαυστικά.

Από δίπλα το ελληνικό finger food θα αναλάβει να ακομπανιάρει γευστικά το ποτό, χαλαρά και χωρίς επιτήδευση. Ξεκινάς με οκτώ ρολάκια αραβικής πίτας που αγκαλιάζει τραγανά λαχανικά με σόγια, τζίντζερ, σησαμέλαιο και φρέσκια σαλάτα (7,50 €). Τρώγονται με το χέρι. Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις τηγανητές πατάτες κομμένες σε ροδέλες που συνοδεύονται από μεταξένια κρέμα εστραγκόν (4 €) και είναι απολαυστικός πειρασμός. Τραγανές απ' έξω, σε προκαλούν να τις βουτήξεις ηδονικά στην κρέμα που αφήνει ευχάριστη, εθιστική γεύση. Από τα ορεκτικά δυνατά παίζουν και οι μαύρες έξι εικονικές «τρούφες» φτιαγμένες με μανιτάρια και sour cream (9 €).

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Το ευγενικό και φιλόξενο προσωπικό αναλαμβάνει να σε ξεναγήσει στα πολύχρωμα κοκτέιλ που εμπνέεται η Δήμητρα Αντωνακοπούλου.

Υπάρχουν και προτάσεις με πιο κλασική προσέγγιση αλλά με δημιουργικό άγγιγμα όπως τα σπανακοπιτάκια σχάρας με γέμιση κινόα και φέτα (8 €), το τυροπιτάκι ραβιόλι με ανθότυρο και κρέμα σύκου (8 €) αλλά και τα κεφτεδάκια θαλασσινών φτιαγμένα από χταπόδι και γαρίδα με κρέμα φάβας (14 €). Από τις τρεις επιλογές από τα μίνι μπέργκερ –vegetarian, κοτόπουλο, μοσχάρι– πήραμε γεύση από το μοσχαρίσιο μπέργκερ που «παντρεύεται» με φρέσκια σαλάτα και ενισχύεται γευστικά από τη χειροποίητη ketchup (5 €).

Οι vegetarian θα βρουν πίτσες χορταστικές που θα τιμήσουν, όπως η πίτσα με μανιτάρια που την τραγανή ζύμη καλύπτει πουρές μανιταριών, μοτσαρέλα, λάδι τρούφας και γαρνίρεται με φύλλα ρόκας (12 €). Στο Shamonette το κέφι και η καλή διάθεση περισσεύουν.

Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter
Από τις τρεις επιλογές από τα μίνι μπέργκερ –vegetarian, κοτόπουλο, μοσχάρι– πήραμε γεύση από το μοσχαρίσιο μπέργκερ.
Δοκιμάσαμε πίτσα, μπέργκερ, κοκτέιλ και άλλες νοστιμιές στο ολοκαίνουργιο Shamonette του Φώτη Σεργουλόπουλου Facebook Twitter

Shamonette

Νίκης 23, Σύνταγμα

210 3316158

 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ