Royal Bank of Scotland: «4 δύσκολες επιλογές και ένα μεγάλο αδιέξοδο για την Ελλάδα»

Royal Bank of Scotland: «4 δύσκολες επιλογές και ένα μεγάλο αδιέξοδο για την Ελλάδα» Facebook Twitter
2

Το ελληνικό αδιέξοδο αναλύει η  Royal Bank of Scotland για την Ελλάδα, με δεδομένη την άρνηση των Ευρωπαίων να μετακυλήσουν τις λήξεις των ελληνικών ομολόγων, επισπεύδοντας τις πληρωμές έως τον Σεπτέμβριο.

Η βρετανική τράπεζα αναφέρει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό ύψους 3-4 δισ. ευρώ, για την κάλυψη του οποίου οι Ευρωπαίοι, και δη οι Γερμανοί οι οποίοι μάλιστα θέλουν ομαλότητα μέχρι τις προσεχείς εκλογές τους, πρέπει να λάβουν σκληρές αποφάσεις.

Τέσσερις επιλογές υπάρχουν σύμφωνα με τους αναλυτές. Είτε να γίνει ένα haircut των δανείων του επίσημου τομέα (OSI), είτε κάλυψη μέσω έκδοσης εντόκων γραμματίων, είτε ένα νέο πακέτο, είτε,  νέα μέτρα λιτότητας.

Όλες οι επιλογές θεωρούνται δύσκολες καθώς υπάρχουν οι ενστάσεις του ΔΝΤ τόσο στην έκδοση βραχυπρόθεσμων τίτλων, όσο και σε νέα μέτρα λιτότητας.

Η Royal Bank of Scotland σημειώνει ότι η Ελλάδα θα βρεθεί ενώπιον μεγάλου αδιεξόδου αν δεν βρεθεί τελικά κάποια λύση και θα υπάρξει η απειλή της κατάρρευσης. Η κατάληξη αυτή θα φέρει και πάλι στο προσκήνιο το σενάριο του grexit, αναφέρουν οι αναλυτές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
α καλά, θα μας κάνει και ανάλυση η RBS! σιγά καλέ, ακόμα δε προλάβατε να φορέσετε το βρακί που σας δάνεισε ο Άγγλος φορολογούμενος και αρχίσατε να κράζετε τους υπόλοιπους ξεβράκωτους!