Συγκέντρωση στο Σύνταγμα από την "Ένωση Άθεων"

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα από την "Ένωση Άθεων" Facebook Twitter
13

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν άθεοι την Παρασκευή, ως συμπαράσταση στον «Παστίτσιο». Η Ένωση Άθεων σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ενημερώνει ότι καλεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή «σε ειρηνική διαμαρτυρία που οργάνωσε πρωτοβουλία πολιτών για να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του διαχειριστή του γκρουπ »Γέροντας Παστίτσιος» του κοινωνικού δικτύου facebook και για την κατάργηση του αναχρονιστικού άρθρου 198 του Ποινικού Κώδικα περί βλασφήμιας»

Μάλιστα η Ένωση Άθεων ενημερώνει ότι θα στηρίξει τον «Παστίτσιο», ηθικά, νομικά και οικονομικά ανοίγοντας τραπεζικό λογαριασμό:

Το δελτίο Τύπου της Ένωσης Άθεων:

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα από την "Ένωση Άθεων" Facebook Twitter
Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ευάγγελος Κρητικός γιατί δεν μας λες από την αρχή ότι ζεις στον κόσμο σου να ξέρουμε να αποφύγουμε το διάλογο μαζί σου; Ταλαιπωρείς τσάπα τον κόσμο εδώ μέσα κατεργαράκο …----------------------------------Είπα εγώ:Παραβιάζεται η νομοθεσία της χώρας και άλλοι μιλάνε για ελευθερία έκφρασης και κράτος δικαίου! Είπες εσύ:Μόνο όποιος θέλει να προβληθεί προσβάλεται. (προσβάλλεται είναι σωστά)Πολύ ενδιαφέρον τοποθέτηση … * * * Είπες εσύ:Το ότι είναι "Άγιος" στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων πως το ξέρεις; τους έχεις μετρήσει;Είπα εγώ:Όποιος είναι σχετικός Ευάγγελος Κρητικός με την Ορθοδοξία το γνωρίζει. Δεν χρειάζεται ειρωνεία, απλά ασχολήσου καλοπροαίρετα και θα το διαπιστώσεις και εσύ. Είπες εσύ:Λυπάμαι, αλλά αφενός η απάντησή σου είναι άσχετη, αφεταίρου, δεν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος διάλογο με σένα τι στιγμή που το βασικό σου επιχείρημα είναι "αν αποδεχτείς την θρησκεία μου, θα γίνεις ομόδοξος και θα συμφωνήσεις μαζί μου"...Αχ κατεργαράκο!
Όποιος είναι σχετικός Ευάγγελος Κρητικός με την Ορθοδοξία το γνωρίζει. Δεν χρειάζεται ειρωνεία, απλά ασχολήσου καλοπροαίρετα και θα το διαπιστώσεις και εσύ. Ίσως καταλάβεις και που βρίσκεται η αλήθεια γιατί το έχω δει αυτό το έργο σε πολλούς σαν και εσένα όταν πλησίασαν γέροντες σαν τον Παίσιο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το θέμα του 27χρονου δεν θέλει και πολύ ανάλυση. Υπήρξαν 100.000 καταγγελίες εις βάρος του όπως αναφέρει ο ίδιος σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί. Όταν λοιπόν παραβιάζεται ο Ποινικός κώδικας το κράτος πρέπει να ενεργήσει και πολύ σωστά έπραξε στην περίπτωση αυτή. Το αν πονάει τώρα κάποιους άθεους είναι άλλο θέμα, τι να κάνουμε.
Λυπάμαι, αλλά αφενός η απάντησή σου είναι άσχετη, αφεταίρου, δεν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος διάλογο με σένα τι στιγμή που το βασικό σου επιχείρημα είναι "αν αποδεχτείς την θρησκεία μου, θα γίνεις ομόδοξος και θα συμφωνήσεις μαζί μου"...(Ξέρεις το ίδιο λένε και οι ισλαμιστές, και είναι και πιό πολλοί από εσάς τους Χριστιανούς, γιατί δεν γίνεσαι ισλαμιστής και ασχολείσαι με τον άπιστο Πάισιο;)Στην ουσία... εάν παραβιάζεται ο νόμος στο θέμα του Παστίτσιου, ένας λόγος παραπάνω να τον αλλάξουμε.Αν δεν ήσουν ανασφαλής για την πίστη σου, δε θα σε πείραζε το να την κοροιδεύουν...
Όπως και να το δεις, ο δρόμος μας πρέπει να είναι προς ένα "κανονικό" Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου.ΜΠΕΣΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ!!!http://www.lifo.gr/now/society/16774http://www.change.org/petitions/greek-parliament-free-geron-pastitsios-and-abolish-greek-anti-blasphemy-laws
Κράτος δικαίου είναι αυτό που ο καθένας μπορεί ανεξέλεγκτα να φτιάχνει σελίδες στο internet για να προσβάλει ότι και όποιον θέλει; Παραβιάζεται η νομοθεσία της χώρας και άλλοι μιλάνε για ελευθερία έκφρασης και κράτος δικαίου! Άιντε !
Μόνο όποιος θέλει να προβληθεί προσβάλεται.Η νομοθεσία δεν είναι κάτι το αναλοίωτο. Πολεμάμε να το αλλάξουμε, αυτο είπε ο DimitrisT και εσύ παρεξηγιέσαι που θέλουμε να αλλάξει...Επίσης το "άιντε" δε βοηθάει στο διάλογο... αν αρχίσουμε τα "άιντε" δε θα καταλήξουμε πουθενά. Θα σου άρεσε να σου απαντήσω "Άιντε;" (Εκτός και αν έχει αποτέλεσμα σε σένα).
Τώρα θυμήθηκε το κράτος να κοιτάξει που παραβιάζονται οι νομοθεσίες? Και σε τόσο (ασήμαντα για μένα, μάλλον όχι για σένα) πράγματα?Ας κοιτάξει να βάλει άλλα, πιο ουσιώδες και σημαντικά πράγματα σε τάξη το (παρα)-κράτος αυτής της χώρας αντί να ασχολείται με σελίδες του facebook. Άιντε ντε!
Πολύ καλή κίνηση εκ μέρος τους. Ειλικρινά θα΄θελα να ήξερα γιατί υπάρχει τόσος φανατισμός για τον Παΐσιο? 2-3 πράγματα διάβασα που είπε (μέχρι που απορρίπτει την Δαρβινική εξέλιξη. Κάτι σαν τους creationists δηλαδή). Και πως η πίστη μερικών είναι τόσο εύθραυστη που με το παραμικρό κλονίζεται και δίνουν τόση μεγάλη σημασία στο τι έγραψε ένας στο facebook....
Γιατί είναι ένας Άγιος που απλά δεν έχει αναγνωριστεί από την εκκλησία μέχρι στιγμής, έχει όμως αναγνωριστεί στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Άνθρωποι σαν τον γέροντα Παίσιο δεν υπάρχουν εύκολα. Το να βρίζεις και να κοροϊδεύεις ένα τέτοιο πρόσωπο, χωρίς καν να έχεις ασχοληθεί με θέματα πίστης όπως πρέπει, χωρίς καν να τον έχεις γνωρίσει, δείχνει ότι δεν είσαι και πολύ καλά στα μυαλά σου. Μόνο ένας προκατειλημμένος άθεος μπορεί να ενεργεί έτσι και αυτό είναι καταδικαστέο όχι μόνο από την πολιτεία - και πολύ καλώς είναι – αλλά και από κάθε νοήμον άνθρωπο.
Το ότι είναι "Άγιος" (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων πως το ξέρεις; τους έχεις μετρήσει; Όχι ότι έχει σημασία ο αριθμός, γιατί για δισεκατομμύρια ανθρώπους ο Παίσιος ήταν άπιστος και ο Μωάμεθ ήταν ο τέλειος άνθρωπος.Υπάρχει ένας σοβαρός λόγος που ΠΡΕΠΕΙ να κοροιδεύουμε θέματα πίστης: για να καταλάβεις πχ εσύ ότι η αγιότητα του Παίσιου και του όποιου Παίσιου είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, δεν είναι αναλοίωτη αλήθεια και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το αποδεχόμαστε.
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Ευάγγελου. Άγιος δεν είναι ακόμα οπότε μην λες ότι θέλεις. Μπορεί να είπε πράγματα με τα οποία εσύ και άλλοι (δεν ξέρω αν είναι εκατομμύρια άτομα) συμφωνείτε αλλά δεν σημαίνει πως εμείς οι υπόλοιποι, οποιασδήποτε θρησκείας ή μη θρησκείας, τα θεωρούμε σωστά ή αλήθειες.Και έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε κριτική, σάτιρα και ότι άλλο θέλουμε. Τα λεγόμενά του δεν αποτελούν μια ξεχωριστή θρησκεία και όπως είπε ο Κρητικός στο σχόλιό του, δεν είμαστε αναγκασμένοι εμείς οι υπόλοιποι να τα πιστέψουμε. Εδώ έχουμε δικαίωμα να μην πιστέψουμε στον Χριστιανισμό, στον Εβραϊσμό, στον Ισλαμισμό κτλ., με τον Παίσιο θα κολλήσουμε? Θεωρώ πως υπάρχουν πολλοί καλύτεροι άνθρωποι απ΄τον Παίσιο. Δικαίωμά μου να πιστέψω ότι θέλω, όχι ότι θέλουν μερικοί χιλιάδες (εκατομμύρια λες εσύ, και πάλι το ίδιο ισχύει) άτομα. Ή ακόμα μια Εκκλησία. Το λέω επειδή αυτά που διάβασα (και που τα διάφορα ιστολόγια λένε πως είπε ο ίδιος) δεν είναι πράγματα που μπορώ να πιστέψω ή με τα οποία μπορώ να συμφωνήσω. Εκτός απ΄την διάψευση της εξέλιξης είδα και τη γνώμη του για τις γυναίκες, και πως πρέπει να υπακούνε τους άντρες, οι οποίοι μπορούν να τις χτυπήσουν όποτε θέλουν.Ίσως ο Παίσιος ξέχασε σε ποιον αιώνα ζούμε. Ή σε ποιο μέρος της Γης, αυτά συνήθως συμβαίνουν σε άλλες χώρες (ξέρεις ποιες λέω, έτσι?).Το να κοροϊδεύει κανείς ή να βρίζει ένα τέτοιο πρόσωπο δεν αποδεικνύει κατώτερη εξυπνάδα. Το ότι άλλοι προσπαθούν, με το έτσι θέλω, να δείξουν ανωτερότητα και να υποβάλλουν τα πιστεύω τους...ε, αυτό ανήκει σε άλλες εποχές και θεωρείτε προσβολή σε αυτόν που ΔΕΝ θέλει να ακολουθήσει.Αμφιβάλλω αν ο κάθε νοήμον άνθρωπος ασχολείται τόσο πολύ με έναν μοναχό και καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα.
Δηλώνω παρών:)Και κάτι άσχετο επειδή είναι το πρώτο μου post εδώ. Η ομάδα της lifo πρέπει να είναι απο τους ελάχιστους εναπομείναντες στον κλάδο τους που δεν έχουν πρόβλημα να πούνε τι δουλειά κάνουνε. Πολύ ενδιαφέρουσα και η επιλογή των θεμάτων και η παρουσίασή τους.Συνεχίστε έτσι!