«Θα με φορολογήσεις; Βρες με πρώτα!»

«Θα με φορολογήσεις; Βρες με πρώτα!» Facebook Twitter
1

Απειλούν ότι θα εγκαταλείψουν τη χώρα, αν φορολογηθούν, οι Έλληνες εφοπλιστές, σύμφωνα με δηλώσεις τους στο πρακτορείο  Βloomberg. Όπως σημειώνει το πρακτορείο στο δημοσίευμα του, οι  Έλληνες πλοιοκτήτες, οι οποίοι έβγαλαν περισσότερα από  175 δισ. δολάρια, αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια, λένε ότι θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, εάν η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, «διακινδυνεύοντας και 60.000 θέσεις εργασίας».

Εκτιμάται ότι 762 Έλληνες εφοπλιστές δεν καταβάλλουν φόρο για τα κέρδη που φέρνουν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα  από το 1967.

«Η ναυτιλία είναι μία υπεράκτια βιομηχανία, και κάθε πράξη εναντίον της είναι σαν να πυροβολείς το πόδι σου,", δηλώνει στο Bloomberg ο Ted Πετρόπουλος, ιδρυτής της Petrofin Research.

  

Ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος της DryShips, λέει ότι είναι «εντελώς αδιάφορος" για τις ενδεχόμενες αλλαγές στη φορολογική απαλλαγή. «Εγώ δεν ανησυχώ καθόλου», δηλώνει. «Το εταιρικό μου γραφείο μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο, κι έτσι θα χάσουν ένα ποσοστό του ΑΕΠ».

«Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο «θα σε φορολογήσω». Ναι, σίγουρα. Βρες με πρώτα», δηλώνει ο Βίκτωρ Ρέστης.


Αφορμή για τις δηλώσεις-και απειλές-των Ελλήνων εφοπλιστών, είναι οι προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα, που σε ομιλία του είπε ότι θα επιδιώξει την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια