Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται, όχι να πίνονται

Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται, όχι να πίνονται Facebook Twitter
2

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BMJ αυτή την εβδομάδα επιβεβαιώνει μια κοινή γνώση – ότι η κατανάλωση φρούτων είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία και αντικρούει μία άλλη – ότι ο χυμός φρούτων είναι εξίσου ωφέλιμος όσο το μη επεξεργασμένο υλικό, όπως γράφει το Verge.

Αναλύοντας τις διατροφικές συνήθειες 187.382 ατόμων επί πολλές δεκαετίες, η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η μεγαλύτερη κατανάλωση συγκεκριμένων ολόκληρων φρούτων συσχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 ενώ η κατανάλωση χυμού φρούτων συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο.»

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι το πιο διαδεδομένο είδος διαβήτη και σε αντίθεση με τον διαβήτη τύπου 1 μπορεί να προληφθεί ενεργά μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής. Τα νέα δεδομένα του BMJ υποδεικνύουν ότι τα βατόμουρα, τα σταφύλια και τα αχλάδια είναι τα φρούτα που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη, γεγονός που επιβεβαιώνει στοιχεία που δημοσιεύτηκαν πέρυσι στο American Journal of Clinical Nutrition.

Ωστόσο η νέα έρευνα προχωρά παραπέρα, εξετάζοντας τις επιπτώσεις της κατανάλωσης χυμών φρούτων, που θα περίμενε κανείς να είναι ισοδύναμη με την κατανάλωση ολόκληρου του φρούτου, αλλά αποδεικνύεται ότι αυξάνει ελαφρώς τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Good Business Directory Vol.5 / Αγορά εργασίας: Γιατί οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού;

Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου και νέοι εξηγούν τις αιτίες αυτού του μεγάλου προβλήματος, τις προεκτάσεις και τις πιθανές λύσεις.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Good Business Directory Vol.5 / Tα επαγγέλματα του μέλλοντος είναι ήδη πραγματικότητα

Ψηφιακοί αστικοί αγρότες, coolhunters, υπερασπιστές του περιβάλλοντος, μηχανικοί νέας ενέργειας, ιππότες του κυβερνοχώρου, σχεδιαστές τέλους ζωής: δεν είναι χαρακτήρες βιντεοπαιχνιδιών, είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος.
ΜΑΓΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Radio Lifo / Τι μας κάνει καλό να τρώμε όταν αρρωσταίνουμε - Mύθοι και αλήθειες

Ποιες τροφές είναι καλό να καταναλώνουμε όταν είμαστε άρρωστοι και πώς συμβάλλουν στην ταχύτερη ανάρρωση και την ευεξία μας; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον διατροφολόγο-διαιτολόγο Χρήστο Δερδεμέζη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Living / Πόσα χρήματα χρειάζονται για να ζήσεις όπως πραγματικά θέλεις στην Αθήνα;

Πώς να ζήσεις σε μια πόλη όπου ο μισθός είναι τσιμεντένιος, ενώ οι τιμές εκτοξεύονται διαρκώς: τέσσερα νεαρά κορίτσια μας στέλνουν τα μηνιαία έξοδά τους και κοστολογούν ένα ιδανικό για εκείνες Σαββατοκύριακο.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Radio Lifo / Η εμμονή με την πρωτεΐνη: Τάση στη διατροφή ή υπερβολή;

Στην αρχή ήταν οι μπάρες πρωτεΐνης, μετά ήρθαν τα ροφήματα κι έπειτα, σιγά–σιγά, η μανία με την πρωτεΐνη εξαπλώθηκε σε ένα σωρό προϊόντα. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

σχόλια

2 σχόλια
Υπάρχουν οι φρέσκοι χυμοί, όπως και οι διαρκείς ή τα φρουτοποτά που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη.Από τις κλασικές έρευνες που βγαίνουν απλά για να φτιάξουν τίτλους ειδήσεων.