Η Ισλανδία λέει "όχι" στην Ε.Ε.

Η Ισλανδία λέει "όχι" στην Ε.Ε. Facebook Twitter
6

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπ. Εξωτερικών της Ισλανδίας, η χώρα του διέκοψε τις διαδικασίες ένταξής της στην Ε.Ε.

«Διαλύσαμε την ομάδα διαπραγματεύσεων και πλέον δεν θα πραγματοποιηθεί καμία σύνοδος. Η ΕΕ αποφάσισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη καταβολή χρημάτων από τον μηχανισμό προενταξιακής βοήθειας (IAP)», δήλωσε ο Γκούναρ Μπράγκι Σβάινσον στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ΕΕ είχε δώσει στην Ισλανδία 5,8 εκατομμύρια ευρώ για το 2013 στο πλαίσιο του μηχανισμού προενταξιακής βοήθειας, μετά την υποβολή του αιτήματος του Ρέικιαβικ το 2009. Ο συνασπισμός της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς που κέρδισε τις εκλογές τον Απρίλιο είχε υποσχεθεί ότι θα τερματίσει την ενταξιακή διαδικασία της Ισλανδίας.

«Σύσσωμη η κυβέρνηση συμφωνεί. Η διαδικασία έχει ανασταλεί, τίποτα δεν έχει κλείσει, θέλουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με την ΕΕ χωρίς να ενταχθούμε σε αυτήν, κάτι που θα μπορούσε να αποφασιστεί μόνο με δημοψήφισμα», εξήγησε ο υπουργός Εξωτερικών.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Διεθνή / Η συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι: Μια απρόσμενη αχτίδα ελπίδας για την Ουκρανία

Μια σύντομη αλλά καθοριστική συνάντηση στη Ρώμη φέρνει νέα δυναμική στην ουκρανική διπλωματία - Ο Τραμπ αμφισβητεί τις προθέσεις του Πούτιν και δίνει στους Ουκρανούς λόγο να ελπίζουν
LIFO NEWSROOM