Τούρκος λέει ότι βρήκε την τοποθεσία της Α' Οικουμενικής Συνόδου και ζητά 50 εκατ. ευρώ για να την αποκαλύψει

Τούρκος λέει ότι βρήκε την τοποθεσία της Α' Οικουμενικής Συνόδου και ζητά 50 εκατ. ευρώ για να την αποκαλύψει Facebook Twitter
Η Πρώτη Σύνοδος της Νίκαιας, τοιχογραφία του 18ου αιώνα στον Ορθόδοξο Ναό Σταυροπόλεως στο Βουκουρέστι / φωτ.: Wikipedia
0

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, ο Τούρκος Μουσταφά Ουσάλ, συνταξιούχος και αυτοδίδακτος κυνηγός θησαυρών από την Προύσα, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε υπόγεια πόλη στην περιοχή Ορχανγκαζί.

Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο Τούρκος, θα πρέπει να ξαναγραφτούν τα βιβλία ιστορίας καθώς δηλώνει ότι εκεί πραγματοποιήθηκε η Α' Οικουμενική Σύνοδος, όχι στην παραδοσιακά αναγνωρισμένη τοποθεσία της Νίκαιας της Βιθυνίας.

Ο Ουσάλ διατηρούσε την ανακάλυψή του μυστική για χρόνια, αλλά τώρα απαιτεί 50 εκατομμύρια δολάρια για να αποκαλύψει πού ακριβώς βρίσκεται το υποτιθέμενο αρχαιολογικό θαύμα. Δηλώνει ότι η υπόγεια πόλη περιλαμβάνει κατακόμβες, σαρκοφάγους, 12 βωμούς, και αγάλματα της Παναγίας και του Ιησού Χριστού, καθώς και τον τάφο μιας «Πριγκίπισσας Νίκης».

«Βρήκα την υπόγεια πόλη όπου έγινε η Σύνοδος», δήλωσε στο πρακτορείο İhlas News Agency (İHA). «Αν επιβεβαιωθεί, αυτό θα αλλάξει την ιστορική κατανόηση της Χριστιανοσύνης.»

Η Α' Οικουμενική Σύνοδος πραγματοποιήθηκε το 325 μ.Χ. υπό τον αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνο Α' και έθεσε τις βάσεις της Χριστιανικής πίστης, καθιερώνοντας το Σύμβολο της Πίστεως και καταδικάζοντας τον Αρειανισμό – μια δοξασία που αμφισβητούσε τη θεότητα του Ιησού. Η Σύνοδος αποτέλεσε επίσης τομή στην εκκλησιαστική διοίκηση, ορίζοντας κοινή ημερομηνία για το Πάσχα και ενισχύοντας τον ρόλο των επισκόπων στην Εκκλησία.

Ο Ουσάλ ισχυρίζεται πως το σημείο που εντόπισε μπορεί να κρύβει ανεκτίμητους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς, με συνολική αξία που μπορεί να φτάνει τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Καλεί την τουρκική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την αποκάλυψη του χώρου και να τον μετατρέψει σε τουριστικό προορισμό μέσα σε 3 έως 6 μήνες.

Ωστόσο, η απαίτηση των 50 εκατ. δολαρίων έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ανοίγοντας τη συζήτηση γύρω από την ηθική του εμπορίου αρχαιολογικών ανακαλύψεων, αν πράγματι μιλάμε για αρχαιολογική ανακάλυψη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ