Μητροπολίτης απαγορεύει το Facebook στους ιερείς

Μητροπολίτης απαγορεύει το Facebook στους ιερείς Facebook Twitter
5

Χωρίς friends και like θα μείνουν οι ιερείς σε Αιτωλία και Ακαρνανία, αφού ο Μητροπολίτης Κοσμάς, απαγόρευσε τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μητροπολίτης εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία εξηγεί ότι απαγορεύεται πλέον η χρήση social media από τους ιερείς, επειδή «προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν.» Προειδοποιούνται δε οι παραβάτες με ποινές.

Η εγκύκλιος του Μητροπολίτη αναφέρει:

 «Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ι.Μ. έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν»

Για όσους επιμείνουν να χρησιμοποιούν κρυφά τα «αμαρτωλά» δίκτυα ο Παναγιώτατος προειδοποιεί για ποινές:

 «Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κλπ, να το καταργήσουν πάραυτα. Εάν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον.»

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Και εμάς μας προκαλείτε βλάβες κύριοι, πολλαπλές και ποικιλότροπες, με την "ανυπολόγιστον πρόκληση" δια της επίδειξης πλούτου των χρυσοποίκιλτων αμφίων σας.
Αληθεια για τα πανακριβα 4x4 ή την παραλογη ταριφα για να κανεις ενα μυστηριο θα πουν τιποτα οι σεβασμιοι πνευματικοι ηγετες μας; Που ειναι η ταπεινοτητα εκει;Φανταζομαι πως δε περναει απο τους περναει απο το μυαλο πως τα κοινωνικα δικτυα ειναι ενας τροπος να ερθουν πιο κοντα στην νεολαια?
Τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που αναμασάνε 2000 χρόνια τα ίδια μυθεύματα και εκτός των άλλων ντύνονται και με πολύ παλαιά μοντελάκια (τα άμφια παραπέμπουν στο Βυζάντιο).