Ζευγάρι Θεσσαλονικέων πιστεύει ότι η «Μαρία» είναι κόρη του

Ζευγάρι Θεσσαλονικέων πιστεύει ότι η «Μαρία» είναι κόρη του Facebook Twitter
2

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που το 2009 είχε χάσει το νεογέννητο παιδί του ζήτησε και υπεβλήθη σε εξέταση DNA προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η 4χρονη «Μαρία» είναι δικό του παιδί.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Έθνους» οι δυο γονείς υποστηρίζουν πως το γεγονός ότι ποτέ δεν είδαν το πτώμα του νεκρού παιδιού τους, τους κάνει να πιστεύουν πως ίσως εκείνο έπεσε θύμα κυκλώματος αρπαγής βρεφών και ζητούν να ανοίξει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσής τους.

«Είχαμε υπόνοιες ότι το δικό μας το παιδί είχε πέσει θύμα εμπορίας βρεφών και δεν είχε πεθάνει όπως αρχικά μας είχαν πει. Είχε γίνει εκταφή αλλά δε βρέθηκε ποτέ πτώμα. Και από τότε ψάχνουμε να βρούμε το παιδί μας» εξομολογείται σήμερα στο Star o πατέρας, ισχυριζόμενος πως το παιδί τους είχε γεννηθεί το 2009 και πως υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά τα οποία ερευνά η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

Ο ίδιος τονίζει μάλιστα πως τα χαρακτηριστικά της Μαρίας ταιριάζουν με το μωρό που τους είπαν ότι έχασαν αφού εκτός από τη χρονολογία γέννησης και το φύλο του παιδιού, «δένει» και η ξένη καταγωγή, αφού ο πατέρας έχει συγγενείς πρώτου βαθμού με καταγωγή από Σκανδιναβία. Μάλιστα και το αγοράκι που έφεραν στη ζωή αργότερα έχει επίσης πράσινα μάτια, όπως και η μικρή Μαρία.

Ας θυμηθούμε τι έγραφε το Εθνος στο φύλλο του της 30ης Δεκεμβρίου του 2009 (ρεπορτάζ: Μαρία Ριτζαλέου) για την μυστηριώδη εξαφάνιση της σορού του κοριτσιού των δύο Θεσσαλονικέων, το οποίο είχε γεννηθεί πρόωρα στο Iπποκράτειο νοσοκομείο στις 5 Aπριλίου του 2009 και στις 28 του ίδιου μήνα κατέληξε, αφού νοσηλεύτηκε για 23 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών του νοσοκομείου.

«Σύμφωνα με τη νεκροψία, η αιτία θανάτου του βρέφους ήταν νεκρωτική εντεροκολίτιδα, πολυοργανική ανεπάρκεια και σηψαιμία, δηλαδή παθολογικά αίτια, και ύστερα από αεροβάπτισμα οι γονείς πήραν τη σορό του και έκαναν κανονική κηδεία στα νεκροταφεία Θέρμης.

Oι γονείς δεν πείστηκαν για την αιτία θανάτου του νεογνού και κατέθεσαν αναφορά στην Eισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας εκταφή και νέα νεκροψία με την παρουσία και δικού τους ιατροδικαστή. H εισαγγελική εντολή για την εκταφή δόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και πραγματοποιήθηκε χθες. O τάφος ανοίχτηκε, το φέρετρο βγήκε, αλλά όταν οι υπάλληλοι του νεκροταφείου σήκωσαν το καπάκι, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ήταν άδειο και σορός δεν υπήρχε μέσα.(...) Ένα σενάριο λέει ότι οι γονείς υποψιάζονταν ιατρικό λάθος για τον θάνατο του παιδιού τους, κάτι που είχαν πει στους γιατρούς, αλλά ποιος, πότε και πώς άνοιξε τον τάφο, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν ίχνη πρόσφατης εκταφής; Ένα δεύτερο σενάριο που ήθελε τους γονείς να παραλάμβαναν άδειο φέρετρο από την αρχή (ίσως επειδή δόθηκε για παράνομη υιοθεσία το κοριτσάκι ή αποτεφρώθηκε) αποδυναμώθηκε χθες βράδυ, όταν αυτοί κατέθεσαν στην Aσφάλεια ότι είχαν δει νεκρό το κοριτσάκι τους και όταν έβαλαν το φέρετρο στον τάφο η σορός ήταν μέσα.

Ακολούθησε νέο ρεπορτάζ της 31 Δεκεμβρίου. Σε αυτό αναφερόταν: Oι γονείς του βρέφους υποστηρίζουν τώρα ότι το παιδί τους ζει και αφήνουν υπόνοιες για παράνομη υιοθεσία, ενώ τις αστυνομικές αρχές προβληματίζουν τα πρόσφατα ίχνη σκαψίματος που εντοπίστηκαν στο μνήμα. (...) O διοικητής του Iπποκρατείου Nοσοκομείου, Π. Παντελιάδης, διαβεβαίωσε ότι η μητέρα παρέλαβε το μωρό νεκρό στις 27 Aπριλίου για να ταφεί. H κηδεία και η ταφή του έγιναν στο νεκροταφείο της Θέρμης, όμως οι γονείς διατηρούσαν υποψίες πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου κατέφυγαν στην Eισαγγελία Πρωτοδικών και ζήτησαν να γίνει εκταφή της σορού του παιδιού τους. H εκταφή έγινε προχθές, αλλά μέσα στο φέρετρο δεν υπήρχε παρά μόνο το σάβανο, ενώ άφαντο ήταν το άψυχο σωματάκι του βρέφους.

«Είναι ένα σκληρό γεγονός για όλους μας. Μέσα στο φέρετρο δεν υπήρχε σορός, αλλά έτσι κι αλλιώς για μας η αιτία θανάτου είναι δεδομένη και δεν αλλάζει», δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημ. Ψαρούλης, που ήταν παρών στην εκταφή.

Oι γονείς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το μωρό να προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και οι γιατροί να θέλησαν να εξαφανίσουν το πτώμα, μαζί και τα ίχνη τους. Aν ισχύει κάτι τέτοιο, τίνος ήταν το βρέφος που είδε νεκρό η μητέρα κατά την παραλαβή της σορού από το νοσοκομείο και πώς έγιναν κανονικά η κηδεία και η ταφή στη Θέρμη; «Oι γονείς πιστεύουν ότι ίσως το παιδί τους ζει», δήλωσε ο συνήγορός τους Aστ. Tόσκας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε μπροστά σε μια παράνομη υιοθεσία.


Tο νεαρό ζευγάρι έδωσε αίμα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που θα γίνει αφού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία έχουν κρατηθεί δείγματα των ιστών του νεκρού παιδιού. Aκόμη και αν ταυτοποιηθεί ότι το ζευγάρι πήρε νεκρό το δικό τους παιδί, το μεγάλο ερώτημα είναι τι έγινε η σορός.

(Πηγή: Έθνος)

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"Tο νεαρό ζευγάρι έδωσε αίμα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, που θα γίνει αφού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία έχουν κρατηθεί δείγματα των ιστών του νεκρού παιδιού." Έχει ακούσει κανείς για τα αποτελέσματα αυτού του τεστ;