Οι πίθηκοι κάνουν πολιτισμένες συζητήσεις

Οι πίθηκοι κάνουν πολιτισμένες συζητήσεις Facebook Twitter
5

Μελέτες Αμερικανών επιστημόνων απέδειξαν ότι σε ορισμένα είδη πιθήκων, υπάρχει μερικές φορές περισσότερη ευγένεια από το ανθρώπινο είδος, αφού οι πίθηκοι περιμένουν τη σειρά τους για να μιλήσουν.

Όπως γράφουν οι επιστήμονες του Πρίνστον στην επιθεώρηση Current Biology, οι σκιουροπίθηκοι μπορούν να συμμετέχουν σε «συζητήσεις» έως και 30 λεπτών, κατά τη διάρκεια των οποίων ο ένας παίρνει το λόγο μετά τον άλλο. Στα πειράματά τους, είδαν ότι τα ζώα περιμένουν έως και 5 δευτερόλεπτα για να αρχίσουν να «μιλούν».

«Οι σκιουροπίθηκοι φαίνεται πως έχουν τους δικούς τους «άγραφους νόμους συμπεριφοράς στις συζητήσεις τους», δηλώνει ο ερευνητής Ασίφ Γαζανφάρ.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πρόσφατα ανακαλύφθηκε και το είδος Pithikus Grecus Chrysavgus το οποίο σκοτώνει και ενίοτε τρώει τους πίθηκους που δεν είναι ψηλοί ξανθοί και γαλανομάτηδες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το είδος θα εκλείψει μόλις ανακαλύψει τον ..καθρέφτη!