Μητέρα τραυματία: «Να μη χυθεί άλλο αίμα, έχω χάσει άλλο ένα γιό»

Μητέρα τραυματία: «Να μη χυθεί άλλο αίμα, έχω χάσει άλλο ένα γιό» Facebook Twitter
17

Να μην χυθεί άλλο αίμα και η Ελλάδα να προχωρήσει ενωμένη ζήτησε μιλώντας στον Σκάι η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος δέχτηκε σφαίρες στην χθεσινή δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χ.Α. στο Νέο Ηράκλειο και νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

 «Ο Αλέξανδρος δίνει μεγάλη μάχη, το περιστατικό είναι εξαιρετικά βαρύ. Ο Θεός να τον προστατέψει και όλα τα παιδιά του κόσμου» σημείωσε η μητέρα του. «Δεν έχει πειραχθεί η καρδιά του, παλεύουμε για τα ζωτικά όργανά του» διευκρίνισε.

«Εχω χάσει και άλλο ένα γιο στα 28 από μεσογειακή αναιμία» πρόσθεσε η μητέρα του Γέροντα που ε είναι και πατέρας ενός παιδιού.

Η μητέρα του τόνισε ότι ο 29χρονος δεν ήταν ένθερμος οπαδός της Χρυσής Αυγής, αλλά του άρεσαν οι «αντιλήψεις» της οργάνωσης.

Κρίσιμη η κατάσταση του τραυματία

 

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο που εκδόθηκε, ο Αλέξανδρος Γέροντας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς.

Κατά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση από ομάδα χειρουργών έγινε στον τραυματία σπληνεκτομή και αποκαταστάθηκαν οι βλάβες, καθώς όπως διαπιστώθηκε έφερε κάκωση σπλήνας, τραυματισμό στομάχου, ρήξη διαφράγματος και τρεις τραυματικές ρήξεις πνεύμονα και ενδοπνευμονική αιμορραγία.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο ο τραυματίας κατά τη διακομιδή του είχε διαμπερές τραύμα στην αριστερή θωρακοοσφυϊκή χώρα και στην αριστερή υποκλείδια χώρα ως πύλες εισόδου και εξόδου της σφαίρας.

Η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη και παρακολουθείται από ομάδα χειρουργών.

Ελλάδα
17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Διαβάζω και εδώ και σε διάφορα άλλα θέματα το "Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις". Δεν είμαι υποστηρικτής της βίας, προτιμώ μια κοινωνία, όπου η δικαιοσύνη θα τιμωρεί παραδειγματικά τους ανθρώπους που επιλέγουν να βλάψουν το διπλανό τους. Αναρωτιέμαι, όμως και το εξής: αυτοί που σπέρνουν διχόνοια σε ολόκληρους λαούς (και στο δικό μας), που κατακλέβουν χώρες ολάκερες και που διαπράττουν όλα τα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα και όχι μόνο, πότε θα θερίσουν τα καλούδια που έσπειραν? Γιατί προς το παρόν οι μόνοι θεριστές που βλέπω εγώ είναι πολίτες. Αυτούς δεν τους πιάνει το ρητούλι?
Αυτοί που έσπειραν και σπέρνουν διχόνιες και προβλήματα στους λαούς θερίζουν κέρδη και κέρδη και κέρδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να θερίσουν καμιά θύελλα. ΑΝ ποτέ θερίσουν έχουν τόσο γερά σπίτια και τόσο δυνατά τζιπ που δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα. Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια αλλά αν θερίσουν αυτά τα καθαρματάκια καμια θύελλα εμάς η συγκεκριμένη θύελλα θα μας έχει πάρει και θα μας έχει σηκώσει.
Και συμπληρώνω: όταν εντάσσεσαι σε μια οργάνωση που για να επιβάλει αυτό που πιστεύει έχει ως κύριο όπλο τη βία, κηρύσσει μίσος, επιτίθεται, πλακώνει στο ξύλο, μαχαιρώνει και, τελικά, σκοτώνει, πρέπει να ξέρεις ότι κάποιος μπορεί να σου τη φέρει κι εσένα από εκδίκηση. Τα ανεγκέφαλα χρυσαυγόπουλα με τους μεγάλους μυς και το μικρό τσουτσούνι θα καταλάβουν τώρα ότι δεν είναι οι μόνοι ανεγκέφαλοι που μπορούν να επιτίθενται, να μαχαιρώνουν ή να σκοτώνουν επειδή έτσι γουστάρουν. Θα καταλάβουν ότι υάρχουν κι άλλοι το ίδιο ανεγκέφαλοι που διεκδικούν το ίδιο δικαίωμα. Κι έτσι ανοίγει ο κύκλος της βίας, σαν τα μωρά, "το έκανα γιατί μου το έκανες", αλλά με τραγικά μεγαλύτερες συνέπειες. Κι έτσι, η ένδοξη Ελλάδα που είναι πάνω από 30 χρόνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι έχει φάει τ'άντερά της σε λεφτά, χρηματοδοτήσεις κι επιδοτήσεις, οδεύει ένδοξα προς το δρόμο της Βραζιλίας με τις φαβέλες, του Μεξικού και της Ονδούρας, όπου σκοτώνονται μεταξύ τους και δεν τολμάνε να βγουν απ'το σπίτι τους. Μέσα σε αυτό το φανταστικο περιβάλλον, ο Υπουργός Δικαιοσύνης μας, άλλο ένα ξεφτέρι της πολιτικής, της κοινωνιολογίας και της επιστήμης γενικότερα, έπιασε το σφυγμό της κονωνίας και με το που τοποθετήθηκε μας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει λόγος τα ανωτέρω εγκλήματα μίσους να γίνουν ιδιώνυμα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνησή μου μου λέει ότι οι νέοι Έλληνες και επιστήμονες του εξωτερικού πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν να την ξαναχτίσουμε από την αρχή. Με μισθούς των 380-480 ευρώ και αν, σε κλίμα μίσους του ενός για τον άλλο, διαφθοράς, ανοργανωσιάς, βίας, έλλειψης ασφάλειας και με το κράτος συνέταιρο, να του δίνω το 50% του μόχθου μου και βάλε, επειδή από την ανικανότητά του τόσα του λείπουν. Σόρρυ, όχι μόνο δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου αλλά για όλα τα παραπάνω μου έχετε στερήσει την όποια περηφάνια που είχα ως Έλληνας. Δεν έχω κανένα λόγο λοιπόν να κουνάω σαν το αυτιστικό σημαιάκια στο Σύνταγμα κατά την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πλέον κάνουν μόνο στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα. Γενικώς, πάμε καλά.
Εγώ πάντως, φίλε, θα συνεχίζω να χαζεύω χαμογελώντας και γλείφοντας αργά το παγωτό μου τις παρελάσεις μαζί με τα παιδιά μου. Που θα κουνάνε με χαρά το σημαιάκι τους.Μετά...κανα φαγητό σε ταβέρνα. Και βόλτα στον ήλιο - άν έχει. Σιγά μή πάω στα "γήπεδα".
αυτό οτι την κάνουν μόνο στην Ρωσία ή την Β.Κορέα το φανταστηκες;;; Και αν αποτυγχάνεις σε ενα τοσο απλο γεγονος που μπορει να διασταυρωθεί (ημέρα της Βαστίλης, κλπ κλπ κλπ κλπ) γιατι περιμένεις να διαβάσει καποιος το κειμενο σου;Check you facts ειναι απλό και θα σε κάνει πιο συγκροτημενο στις αποψεις σου, οι οποίες φαινονται ενδιαφέρουσες αλλά θελουν δουλίτσα.
Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις. Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν και αλλού παρελάσεις (στην ημέρα της Βαστίλης έχω παρευρεθεί κιόλας). Η λέξη "μόνο" ήταν λάθος. Ήθελα να τονίσω ότι αυτές τις δύο χώρες μου θυμίζουν οι παρελάσεις μας. Μακάρι η σημερινή Ελλάδα να ήταν σε πολιτισμό σαν τη σημερινή Γαλλία, κι ας είχαμε και παρελάσεις. Χαλάλι. Γιατί η δική μου εντύπωση είναι ότι οι δικές μας συμβολίζουν και αναπαράγουν το συντηρητισμό και την παρελθοντολαγνεία μας πολύ περισσότερο από άλλες. Όποιος έχει διαβάσει αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους ξέρει πολύ καλά ότι τα ιδανικά τους ηταν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που πρεσβεύουν οι σημερινοί Έλληνες αρχαιολάγνοι που μπουκώνουν τον κόσμο με παρελάσεις και τα συναφή. Επίσης, την επέτειο του ΟΧΙ καλύτερα θα ήταν να αναλύαμε σε τι είπαμε τότε Όχι, για να καταλάβουμε το πόσο λίγοι είναι αυτοί με τα σημερινά τους Ναι. Αλλά δώσε στον Έλληνα παρέλσαση, σημαιάκι και φούμαρο, λίγια δυσνόητα στομφώδη, δώστου μετά και κανά κοψίδι να τρίβει την κοιλιά του και δε βαριέσαι. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η (ανύπαρκτη) παιδεία μας φανερώνει τη γύμνια μας.
@Dosei Kedo, η ελλειψη πολιτισμού μας δεν οφείλεται στην ύπαρξη παρελάσεων, ας είμαστε ξεκάθαροι. οπως άλλωστε χώρες που έχουν παρελάσεις εχουν μια χαρα πολιτισμο. Αρα κάπου αλλου είναι το πρόβλημα και όσο δεν το εντοπίζουμε και ψάχνουμε στα τυφλά τόσο το διαιωνίζουμε.Εγω λεω ότι κομματι του προβλήματος ειναι οτι δεν υπαρχει διαμορφωμένη μέσα μας μια κουλτούρα συλλογικότητας κοινών στοιχείων δεσμών και αλληλοσεβασμού.
Τα ανεγκέφαλα χρυσαυγόπουλα με τους μεγάλους μυς και το μικρό τσουτσούνι Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή αν κατάλαβα καλά τα χρυσαυγόπουλα έχουν μεγάλους μυς και μικρό τσουτσούνι και τα ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ μεγάλο τσουτσούνι και μικρούς μυες;
εγώ βλέπω πάντως ότι για το Φύσσα έγινε ολόκληρη παρέλαση ενώ για τα παιδιά που κηδεύονται σήμερα απλά εκφράζετε τη λύπη σας και πολλοί από εσάς μάλιστα με μισόλογα του τύπου "ηθελες τα ........".
Η μάνα είναι πάντα μάνα και ο πόνος της ιερός. Έχει μεγάλες ευθύνες, αλλά δε μπορούμε να απαιτήσουμε να μπορεί να κουμαντάρει έναν 20άρη γιο που φεύγει από την επιρροή της. Όμως, το "να μη χυθεί άλλο αίμα" να το πει πρώτα στο γιόκα της και τους φίλους του. Γιατί, όσο κι αν "καταδικάζουμε τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται", ξέρουμε ότι στη ζωή ό,τι σπέρνεις θα θερίσεις. Αίμα και βία έσπειρε η συμμορία στην οποία εντάχθηκε και βάλθηκε να προστατέψει ο γιόκας της. Να μην κάνει λοιπόν τον ανήξερο ή το θύμα.
" Ό,τι σπέρνεις θα θερίσεις " Θες να πεις πως γυρνάνε κάποιοι σαν τιμωροί και σκοτώνουν όποιον θεωρούν κάθαρμα ; Ποιος τους το ανέθεσε ; Και είναι νόμιμες οι εκτελέσεις στη χώρα ; Και ποια τα εγκλήματα των συγκεκριμένων ; Περάσανε και από δίκη ;
Δεν δικαιολογώ τη βία ούτε των μεν, ούτε των δε. Ίσως δεν εκφράστηκα σωστά. Απλά λέω ότι στην κοινωνία δεν λειτουργούν όλοι βάσει ώριμης σκέψης. Υπάρχουν οι ανεγκέφαλοι, οι εκδικητικοί ή οι απαίδευτοι. Αυτό που θέλω να πω είναι να μη βγει η μάνα ή ο γιόκας να το προσποιηθούν τα θύματα που αδικήθηκαν. Αν ένα παιδάκι κλέψει τη γόμα από ένα άλλο παιδάκι, το τελευταίο θα έρθει και θα του σπάσει το μολύβι. Έτσι λειτουργούν δυστυχώς πολλοί και στην ενήλικη ζωή τους. Όσο κι αν δεν μας αρέσει, είναι πραγματικότητα. Όταν λοιπόν εντάσσεσαι σε μια εγκληματική οργάνωση που απεργάζεται και χρησιμοποιεί βία, ξέρεις ότι μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ από άλλους ανεγκέφαλους όπως κι εσύ.
Πολύ απλά, έχει ανοίξει ένας παρανοικός κύκλος βίας, εξηγήσηιμος εντός της κρίσης, στον οποίο έβαλς κατά πάρα πολύ το χέρι της η ΧΑ.Και πάλι η απάντηση είναι μία: να χτυπηθεί η ανεργία και η φτωχοποίηση, να τελειώνουμε με την κρίση, να απαλαγούμε από το μνημόνιο, να φτιάξουμε ένα δικό μας...
"Αυτό που θέλω να πω είναι να μη βγει η μάνα ή ο γιόκας να το προσποιηθούν τα θύματα που αδικήθηκαν."Το ότι η ποινή που επέβαλλαν κάποιοι στην ανοησία των συγκεκριμένων παιδιών (που το μόνο που γνωρίζουμε για αυτούς είναι η συμμετοχή σε τοπική οργάνωση ως τελευταίες τρύπες της φλογέρας) είναι ο θάνατος τους καθιστά ή όχι θύματα;; Συγγνώμη αλλά χάσαμε κάθε μέτρο! Όχι δεν είναι όλοι οι Χρυσαυγίτες φονιάδες - ευτυχώς για εμάς τους υπόλοιπους! Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών είναι εξαιρετικά αφελείς και βλάκες (δες την πίστη του σε ότι θεωρεία συνομωσίας μπορείς να σκεφτείς) - πάνω κάτω ότι συμβαίνει δηλαδή και στο άλλο άκρο.
Νομίζω καταλαβαίνω ακριβώς Dosei Kedo το σκεπτικό σου, ήταν και η δική μου αρχική σκέψη ομολογώ. Στην αρχή σκέφτηκα το ότι η βία γεννά περισσότερη βία και απόρησα πως αυτά τα παιδιά έβαλαν το κεφάλι τους στο ντορβά, όπως απορώ και με άτομα που κολλάνε σε μπραβιλίκια , συμμορίες κτλ. Προσωπικά τα παιδιά αυτά, εμένα μου κάνουν για τους τελευταίους στην αλυσίδα της ΧΑ, απ'αυτούς που λέμε "είναι για τις πρώτες". Πως και γιατί βρέθηκαν σήμερα να είναι 2 από αυτους νεκροί, και ο ένας να παλεύει για τη ζωή του, είναι λυπηρό... Και εμείς οι υπόλοιποι; έχουμε αποκτηνωθεί όσο αυτοί που κατηγορούμε;Θεωρούμε ότι πρέπει να τιμωρηθούν έτσι; Μη με παρεξηγείς, προσωπικά δε τρέφω καμία συμπάθεια για τους χρυσαυγίτες και ουκ ολίγες φορές τους έχω κράξει, και πλέον με τρομάζει η διάσταση που πήραν. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως σε ούτε μια διετία ξαφνικά αυξήθηκαν ή εμφανίστηκαν εθνικοσοσιαλιστες και νεοναζι στην ελλάδα.. όχι, κοιτώντας προσεκτικά στα παιδιά αυτά και στους ρουπακιάδες που έχουν βγει την τελευταία διετία βλέπω ένα τερατούργημα γεννημένο από την ανάγκη κάποιων να ανήκουν κάπου, όπου θεωρούνται δυνατοί (σε μια κοινωνία που είναι από τους πιο αδύναμους πολλοί τους), όπου αν δεν ακουστεί ο λόγος τους ακούγεται η ράβδος τους και όπου, κακά τα ψέμματα, υπάρχει χρήμα. Κάποιοι δυστυχώς βρήκαν τα φτωχά μυαλά και τα γέμισαν με σκατά και χρήμα που το έντυσαν με δύναμη και γαλανόλευκες (και χρήμα πάλι), τους έκαναν από τραμπούκους μέχρι φονιάδες και τώρα τους αφήνουν να θυσιαστούν. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι η πλειοψηφία τους είναι πιο πολύ θύματα παρά θύτες, οι θύτες τη γλυτώνουν και θα τη γλυτώσουν και από'δω πάλι. Η ΧΑ είναι ένα έκτρωμα που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με πολλή δικαιοσύνη. Τα "αντίποινα" της δίνουν δύναμη και αποδυναμώνουν εμάς σαν κοινωνία και χώρα.