Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία

Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
8

 

[ Από την Άλκηστη Γεωργίου ]

Αν είναι να φάμε πάλι την αγία τριάδα του junk food, a.k.a cheeseburger - πατάτες - αναψυκτικό, τώρα υπάρχει ένας νέος ιδιαίτερος τρόπος για να πάρουμε το γεύμα μας 'πακέτο'.

Εντάξει, δεν υπάρχει ακόμα ακριβώς, μιας που πρόκειται για μία χρηστική οικολογική συσκευασία take away που πρότεινε η designer Seulbi Kim στα πλαίσια των σπουδών της ως Industrial Designer.

Οπότε, όχι, τα "Togo Burgers" δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Πραγματικότητα, όμως, θα μπορούσε να γίνει η έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα της φοιτήτριας.

Η έμπνευση της ήρθε όταν παρατήρησε πως οι τυπικές χάρτινες σακούλες που σου δίνουν στις μεγάλες εταιρείες fast food ήταν και πολύ άβολες και ασύμφορες για το περιβάλλον.

Οι περισσότερες δεν έχουν χερούλι, το αναψυκτικό συχνά δεν ισορροπεί στη σακούλα, και πολύς άχρηστος αχρησιμοποίητος χώρος και υλικό που πήγαινε χαμένο (και δημιουργούσε, κατ' επέκταση, περισσότερα σκουπίδια).

Κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη όταν σήμερα περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι την μέρα αγοράζουν έστω κι από ένα burger για το σπίτι, στην Αμερική!

Η Kim ολοκλήρωσε την ιδέα της μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες.

Μείωσε κατά 50% τον όγκο μιας τυπικής συσκευασίας take away, και για πρώτη φορά έδωσε την δυνατότητα να μπορούν να κουβαληθούν όλα τα καλούδια στο ένα μόνο χέρι!

*Πανέξυπνο!

Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter
Design και στο fast food: Μια απίστευτη χρηστική συσκευασία Facebook Twitter

 

Design
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Design / «Περηφανευόμαστε ότι δώσαμε τα φώτα μας στον κόσμο, αλλά δεν κρατήσαμε ούτε ένα λυχναράκι»

Η αρχιτέκτονας και υπεύθυνη των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, δεν λησμόνησε ποτέ στην πορεία της πως η μορφή ενός κτιρίου πρέπει να έχει χαρακτήρα, ειλικρίνεια και κλίμακα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sotja

Οι Αθηναίοι / Sotja: «Στο ξεκίνημά μου έλεγαν "αυτό το κοριτσάκι θα μου κάνει το tattoo;"»

Όταν μπήκε στα τατουατζίδικα, ελάχιστες γυναίκες εργάζονταν εκεί. Εξασκήθηκε πάνω σε «πανκιά» και βρήκε το προσωπικό της στυλ στις horror ταινίες των ’60s. Η Αθηναία της εβδομάδας θυμάται την εποχή που τα tattoo προκαλούσαν προβλήματα στη δουλειά και κακεντρεχή σχόλια στον δρόμο - και αυτή η πραγματικότητα δεν έχει ακριβώς τελειώσει.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο

Γειτονιές της Ελλάδας / Δύο νέοι αρχιτέκτονες ανακατασκεύασαν τη στέγη ενός σχολείου στα Τζουμέρκα

Το Μπουλούκι, ένα περιοδεύον εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης, βάζει το δικό του -σημαντικό- λιθαράκι στη διατήρηση της μνήμης και της ζωής στην ορεινή Ήπειρο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Design / Hotel Experience: Πώς η πρώτη διοργάνωση για το μέλλον του τουρισμού υπό το πρίσμα της εμπειρίας πέτυχε ρεκόρ επισκεπτών

Η διοργάνωση του Hotel Experience που πραγματοποιήθηκε 5-6 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών ξεπέρασε κάθε προσδοκία συμμετοχής καθώς πάνω από 4.000 επισκέπτες βίωσαν από κοντά την εμπειρία
THE LIFO TEAM
H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θέλει να ζήσει στην Αθήνα

Design / H θρυλική Ιταλίδα designer Paola Navone θα ήθελε να ζήσει στην Αθήνα

 H προσωπικότητα της αρχιτεκτόνισας και designer Paola Navone είναι πληθωρική, όσο και η ιστορία της ζωής της. Λίγο πριν εμφανιστεί ως ομιλήτρια το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο συνέδριο Hotel Experience στο Ωδείο Αθηνών μας μιλάει με πάθος για ένα πρόσφατο πρότζεκτ που υπέγραψε.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
ένα πρακτικό θέμα που δεν πρόλαβα να δω αν ανέφερε κάποιος συνάδελφος commentζής είναι αυτό της θερμοκρασίας.δε λέω, γκαμίτο, αλλά αν δεν είναι τουλάχιστον 20 βαθμοί η εξωτερική θερμοκρασία θα παγώνει αμέσως το "φαγητό". Λέω "φαγητό" λόγω πλαστικού.