Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα επιστήμονα

Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα επιστήμονα Facebook Twitter
10

 

Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα επιστήμονα Facebook Twitter

Το Διεθνές Βραβείο "Giuseppe Sciacca" θα απονεμηθεί το Σάββατο στο Βατικανό στην αναπληρώτρια καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά και στον Ολλανδό ερευνητή Παλαιοντολογίας Ντικ Μολ για την καθοριστική συμβολή τους στις έρευνες και τις ανασκαφές στη Μηλιά Γρεβενών.

Η Ελληνίδα παλαιοντολόγος, επικεφαλής ομάδας του Αριστοτέλειου, ανακάλυψε τους μεγαλύτερους σε μέγεθος χαυλιόδοντες, μήκους 5,02 μέτρων στην περιοχή Μηλιά Γρεβενών.

Οι χαυλιόδοντες που ανήκουν σε προβοσκιδωτό τριών εκατομμυρίων ετών είναι οι μεγαλύτεροι παγκοσμίως και καταχωρήθηκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Διεθνής διάκριση για Ελληνίδα επιστήμονα Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η κ. Τσουκαλά οργάνωσε παλαιοντολογικές έρευνες και ανασκαφές στα Γρεβενά επί 20 χρόνια, (οι ανασκαφές συνεχίζονται στη Μηλιά).

Με την ομάδα φοιτητών και συνεργατών της, έχει σε εξέλιξη πέντε παλαιοντολογικές έρευνες και ανασκαφές σε: Γρεβενά, Αλμωπία, Καλαμωτό (Καλίνδοια), Θερμοπηγή Σιδηρόκαστρου, Κρυοπηγή Κασσάνδρας και Πλατανιά Δράμας.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Η μαφία του Βατικανού βραβεύει. Σκάνδαλα πορνείας, παιδοφιλίας, υπεξαίρεση χρημάτων, φορολογικές απάτες καλυμμένα όλα με το πέπλο της ηθικής, των αξιών και όλων των άλλων ανοησιών μιας πλαστής κατασκευής που αυτοαναιρείται συνεχώς. Όλα στο όνομα του δήθεν ανθρωπισμού.
Και γαμώ τα σοβαρά βραβεία.Να φανταστείτε το πήρε και ο ηθοποιός Μουράτ ΓιλντιρίμΜη σας πω ότι στην επιτροπή που τα δίνει ήτανε παλιά κι ο Σμαραγδής (ο σκηνοθέτης ντε, αυτός με τις μαντινάδες).Γιατί τότε θα πρέπει να σας αποκαλύψω ότι το έχει πάρει και ο κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος και δε θα ήθελα να σας στενοχωρήσω.Φυσικά, δεν αποκλείω κάποιος να θεωρεί σοβαρές προσωπικότητες τους κυρίους Γιλντιρίμ, Σμαραγδή και Αβραμόπουλο. Και να χαίρεται που βρίσκονται δίπλα δίπλα τα ονόματά τους.Αλλά δε νομίζω ότι το πανηγυράκι για τα πι αρ του Βατικανού μπορεί να θεωρηθεί « ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως ». Έλεος δηλαδή.