Σόιμπλε: “Η Ελλάδα να συνεχίσει τη λιτότητα”

Σόιμπλε: “Η Ελλάδα να συνεχίσει τη λιτότητα” Facebook Twitter
1

 

Mετά τις κοινές δηλώσεις Μέρκελ-Σαμαρά από το Βερολίνο για την Ελλάδα, και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανήλθε για να τονίσει ότι η Γερμανία κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα.



«Κάνουμε τα πάντα ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτό τον ιδιαίτερα απαιτητικό δρόμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, διευκρινίζοντας πάντως ότι προϋπόθεση αποτελεί η εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων βοήθειας. 



«Αυτό το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Γνωρίζει ότι εμείς βοηθάμε σε επίπεδο διμερών σχέσεων την Ελλάδα, με όποιον τρόπο μπορούμε. Σε αυτό συμβάλλει και η KfW, προκειμένου να ενισχυθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Προϋπόθεση είναι, όμως, ότι η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει καλή εξέλιξη», πρόσθεσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό SWR. 



Υποστήριξε δε ότι η αναμενόμενη ανάπτυξη δεν συνεπάγεται παύση της λιτότητας, καθώς η πολιτική αυτή “συνηγορεί υπέρ του αντιθέτου, ότι δηλαδή οι αποφάσεις των τελευταίων ετών ήταν στη σωστή κατεύθυνση”.


«Ισχύει και εδώ αυτό που είπα και για το σύνολο της ευρωζώνης: οι επιτυχίες που καταγράφονται - και στην Ελλάδα - δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο. Και για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να χαλαρώσει η προσπάθεια μετά τις πρώτες επιτυχίες. Πρέπει να εκλάβουμε (τις επιτυχίες) ως επιβεβαίωση του ότι και η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο και ότι για αυτό τον λόγο πρέπει και αξίζει να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο». 



1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM