Ο Πελεγρίνης στο Πειθαρχικό

Ο Πελεγρίνης στο Πειθαρχικό Facebook Twitter
4

Την παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο και τη διακοπή του διαλόγου με τους διοικητικούς υπαλλήλους μέχρι να γυρίσουν στις θέσεις τους και να ανοίξουν τα ιδρύματα, αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας.

Η απόφαση Αρβανιτόπουλου ελήφθη μετά την απόφαση των υπαλλήλων για παράταση των κινητοποιήσεων τους.

Ο υπουργός παραπέμπει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου για παράβαση καθήκοντος, καθώς σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτόπουλο, δεν φρόντισε να ανοίξει το πανεπιστήμιο.

 «Σε αντίθεση με τους άλλους επτά πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσθέτει: «Για αυτό παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».

Πάντως, ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι το εξάμηνο δεν θα χαθεί, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι.


Πελεγρίνης: «Ευχαριστώ πολύ το συνάδελφο για την ύψιστη τιμή να με παραπέμψει»

Από την πλευρά του, ο κ. Πελεγρίνης εξέφρασε την έκπληξη του για την παραπομπή του στο πειθαρχικό. «Όπως ενημερώθηκα από δημοσιογραφικές πληροφορίες, το περιεχόμενο των οποίων αδυνατώ να πιστέψω, ο υπουργός Παιδείας προέβη σε πειθαρχική δίωξή μου. Θα ήθελα, εφόσον οι πληροφορίες αυτές είναι ακριβείς, να δηλώσω τα εξής:


Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφο, καθηγητή και υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για την υψηλή τιμή που μου έκανε να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο πρύτανη για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Άλλωστε την παραπομπή μου αυτή απεργάζονται καιρό τώρα κύκλοι που επιδιώκουν τη διάλυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφήνω στην πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει για την τύχη του πρυτάνεώς της», αναφέρει, σύμφωνα με το Εθνος.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Τι λάγνο βλέμμα σε αυτή την φωτογραφία...Δεν ξέρω αν προλαβαίνει να εμφανιστεί στο πειθαρχικό γιατί τώρα κάνει διεθνή καριέρα ως υποκριτής/ηθοποιός και ως θεατρικός συγγραφέας. Και πολύ αργήσατε κε Αρβανιτόπουλε!