«Καθηγητές του ΑΠΘ έπαιρναν σπίτι τους το πετρέλαιο του Πανεπιστημίου»

«Καθηγητές του ΑΠΘ έπαιρναν σπίτι τους το πετρέλαιο του Πανεπιστημίου» Facebook Twitter
10

Σύμφωνα με ανώνυμη καταγγελία, ποσότητες πετρελαίου που προορίζονταν για το ΑΠΘ, κατέληγαν στις δεξαμενές των σπιτιών καθηγητών του Ιδρύματος.
Στην καταγγελία, που διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές και κατόπιν παραγγέλθηκε στο ΣΔΟΕ προκαταρκτική έρευνα, δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα πανεπιστημιακών, αλλά διευθύνσεις κατοικίας όπου κατέληγε το πετρέλαιο!

Όπως αναφέρει το newsit η καταγγελία αφορά το διάστημα 2004-2008, περίοδο κατά την οποία διεκόπη η προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση του Πανεπιστημίου, λόγω της χρήσης φυσικού αερίου.

Η υπόθεση συνδέεται με το σκάνδαλο υπεξαίρεσης πετρελαίου στο ΑΠΘ -το διάστημα 1999 μέχρι 2004- για το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη υπάλληλοι του Πανεπιστημίου και εκπρόσωποι εταιρειών διανομής πετρελαίου.
Η υπόθεση εκκρεμεί στα ποινικά δικαστήρια.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Ελλάδα / Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι παράνομες χρεώσεις με κακόβουλη χρήση του ΑΜΚΑ είναι δυνατόν να διαγραφούν από το μητρώο του ασφαλισμένου, με σκοπό να έχει ξανά πρόσβαση στις παροχές που δικαιούται
LIFO NEWSROOM
Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Πώς οι δικηγόροι των θυμάτων αποδόμησαν την αισχρή προσπάθεια του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής να ισχυριστεί πως δεν ήταν στο ΕΣΚΕ αλλά στο γραφείο του και χωρίς ενημέρωση για το τι συνέβαινε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ok, το αγαπημένο ΑΠΘ εχει γίνει εντελώς μαγαζάκι. Χρυσά πόμολα, νιπτήρες, δωράκια σε όλους -και στους εαυτούς τους. Κρίμα. Θα τιμωρηθεί άραγε κανείς; 'Η απλά θα ξεφουσκώσει ΚΑΙ αυτό;
Μόνο άσχετο δεν είναι το εξωφρενικό χάλι των ελληνικών πανεπιστημίων με τη λαμογιά των καθηγητών. Αλλά βλέπεις όλοι οι... ελευθεριακοί κι οι προχώ στην Ελλάδα πέσανε, στις άλλες χώρες Δύσης κι Ανατολής δεν έχουν ιδέα οι αγαθιάρηδες πώς να καλύπτουν τις ρεμούλες τους πίσω από εξτρήμ υπεραριστερές καταστάσεις, άσυλα, καταλήψεις, βία, βρώμα, πρέζα, κλπ. Γι αυτό και παντού στη γη τα πανεπιστήμια είναι πανεπιστήμια και μόνο εδώ έχουμε την τιμή να είναι χαμαιτυπεία, όπως κι όλη η "χώρα" άλλωστε.
Ωπα! Προς όλους τους προλαλήσαντες: πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μία ανώνυμη καταγγελία; Ας περιμένουμε πρώτα το πόρισμα και μετά ας τους καταδικάσουμε (πρώτος εγώ).
Κι εγώ κι εσείς τα ίδια θα κάναμε, φίλοι μου, άν μας δινόταν η ευκαιρία. Free lunch, που λένε κι οι αγγλοσάξωνες, κανείς δέν αντιστέκεται κι αφήστε κατα μέρος την ηθική - ο σκοπός είναι να υπάρχει τιμωρία (κι όχι απλά νόμοι).Δέν είναι δά οι εγγλέζοι πιό καθαροί απο εμάς, μόνο που εκεί άν λερώσεις το δρόμο, πληρώνεις γερά. Εδώ σβήνουν πρόστιμα παρκαρίσματος μπροστά στην είσοδο του ΚΑΤ ! Εδώ λερώνεις καθημερινά με "γκραφιτι" τα βαγόνια των τραίνων (τί γκραφιτι δηλαδή, τρομάρα τους, μουτζούρες που κάνει πεντάχρονο) και άν τολμήσεις να πλησιάσεις σε αφήνουν σε κώμα απ'το ξύλο.Δέν θα γίνουν οι Έλληνες πιό ηθικοί με το Ευαγγέλιο και την κατανόηση και την την παραίνεση - ούτε η οικονομική ανεξαρτησία και ευμάρεια θα τους κάνει πιό νομοταγείς. Με το στανιό θα γίνουν, με τη βία και το φόβο του νόμου, όπως όλοι οι άλλοι λαοί, με την παίδευση, δηλαδή την τιμωρία.
παρακαλώ να μιλάμε για τον εαυτό μας μόνοπέρα από το θέμα του νόμου, υπάρχει και ένα πράγμα που λέγεται ηθική και είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο. επίσης επειδή οι νόμοι σε αυτή τη χώρα έχουν διαμορφωθεί ανάλογα με τις προσωπικές ανάγκες ατόμων με εξουσία εδώ και δεκαετίες, δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε όλους ως παράνομους για διαφορετικά πράγματα. δεν είναι άσπρο-μαύρο το θέμα νόμιμος-παράνομος. όπως και να έχει το να κλέβεις πετρέλαιο εις βάρος όλων των μαθητών, που μπορεί να το είχαν ανάγκη, ή όλων των άλλων, που το πλήρωσαν με τους φόρους τους, ενώ ήδη έχεις έναν μεγάλο μισθό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και μη-δικαιολογήσιμο με καμία σύγκριση όπως παράνομο παρκάρισμα ή graffiti.
Πόσο γύφτος μπορεί να καταντήσει ένας φαινομενικά "μορφωμένος" άνθρωπος;..(συγχωρείστε με που προσβάλλω τους γύφτους, δεν μου φταίνε σε κάτι οι άνθρωποι)
σαπιλα παντου!και παροτι οτι τοσοι νεοι καθηγητες ανεργοι διοτι συνεχιζουν να διδασκουν στα τει-αει αχρηστα-κοπροκομματοσκυλα που εχουν κανει τα πανεπιστημια μπ.....α