Αυξήσεις μισθών θα κάνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Αυξήσεις μισθών θα κάνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Facebook Twitter
4

Αυξήσεις μισθών για χαμηλόμισθους εργαζομένους και μηδενικές απολύσεις περιλαμβάνει το πλάνο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας τη διετία 2014-2015.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ζωούλη Μηνά, η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων της, ενώ σχεδιάζει να δώσει αυξήσεις στους χαμηλόμισθους με μηνιαίες απολαβές έως 1.100 ευρώ για τη διετία 2014-2015.

 Η εταιρεία που έχει εντάξει στις στρατηγικές επιλογές της τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και έχει μερίδιο της τάξης του 53% στην αγορά της μπίρας στην Ελλάδα, τα τελευταία 15 χρόνια έχει υλοποιήσει επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης που παρουσιάστηκε χθες, η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 1,038 δισ. ευρώ, τα οποία ισοδυναμούν με το 0,5% του ΑΕΠ της χώρας. Επιπλέον η εταιρεία συνεισφέρει φορολογικά έσοδα 507 εκατ. ευρώ (0,7% των συνολικών εσόδων του ελληνικού Δημοσίου), ενώ αριθμεί σχεδόν 28.000 έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας (0,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού) και απασχολεί 962 εργαζομένους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σε περίπτωση κατά την οποία η εταιρεία πωλούσε εισαγόμενα προϊόντα, αντί να τα παράγει στην Ελλάδα όπως κάνει σήμερα, θα προκαλούσε μείωση της προστιθέμενης αξίας στην οικονομία κατά 83 εκατ. ευρώ (0,04% του ΑΕΠ).

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Οικονομία / Οι επενδυτές «εμπιστεύονται» Coca-Cola και Colgate, υπό τον φόβο επερχόμενης ύφεσης 

Ο τομέας των βασικών καταναλωτικών προϊόντων ξεπερνά την ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές αναζητούν αμυντικές μετοχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"Κι όπως υποστηρίζουν πηγές της αγοράς, επί σειρά ετών η εταιρεία κατείχε μόλις το 3,5% των παγκόσμιων πωλήσεων του ομίλου της Heineken, ενώ «έδινε» το 7% του συνόλου των κερδών της."http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=440737με λίγα λόγια κερδιζαν διπλάσια στην Ελλάδα απο οπουδήποτε αλλου.
Να μας εξηγησουν η καταδικασμένη απο την Επιτροπή Ανταγωνισμου για αθεμιτο ανταγωνισμο Ολλανδικη Αθηναικη Ζυθοποια ποσες θεσεις εργασίας χαθηκαν, απο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις δεν δημιουργήθηκαν, ποσα διαφυγόντα κερδη και φόροι υπήρξαν και πόση στρέβλωση εγινε στην αγορα και ποσο ακριβοτερα πληρωσαμε την μπυρα (καθως και ποσες λιγοτερες μπυρες υπηρχαν) απο το επι σειρα ετών μονοπώλιο που εξασκουσε με τακτικες "αν βαλεις αλλες μπυρες στο ψυγειο, κομμενες οι δικες μας" Και η παραπομπή http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=440737