Έρευνα στο «Τhe Lancet» για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Υγεία

Έρευνα στο «Τhe Lancet» για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Υγεία Facebook Twitter
2

Μελέτη Ελλήνων και Βρετανών κοινωνιολόγων και ειδικών που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό «The Lancet» αναφέρεται στις επιπτώσεις που έχει η λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ύφεση, η λιτότητα και οι περιορισμοί του προϋπολογισμού έχουν επιδεινούμενες επιπτώσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.

Οι επιστήμονες επικρίνουν τους διεθνείς οργανισμούς και γενικότερα τη διεθνή κοινότητα ότι σιωπά πάνω σε αυτό το ζήτημα, με εξαίρεση το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών που έχει εδώ και καιρό εκφράσει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία των Ελλήνων πολιτών.

Οι ερευνητές καλούν, επίσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει σοβαρά υπόψη της τις επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας σε θέματα υγείας, καθώς και την ελληνική πολιτεία να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να δράσει ανάλογα.

Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, καθώς και της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, αναφέρουν ως χαρακτηριστικές συνέπειες της κρίσης την εντεινόμενη αδυναμία των ασθενών να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και στα αναγκαία φάρμακα, τη μεγάλη αύξηση στα περιστατικά λοιμωδών νόσων και τη γενικότερη επιδείνωση της ψυχικής-νοητικής υγείας του ελληνικού λαού.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χαρακτηριστικό πάνω σε αυτό είναι το παράδειγμα των αυτοκτονιών. Πολλοί λένε δεν φταίει η οικονομική κρίση για την αύξηση τους. Κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι την Τρίτη χρεοκόπησε κάποιος, την Τετάρτη έπαθε κατάθλιψη και την Πέμπτη αυτοκτόνησε. Πέρα από τις άμεσες συνδέσεις, υπάρχουν και οι έμμεσες. Δεν γίνεται να μη δέχεσαι ότι η οικονομική κρίση και οι συνέπειες της μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικά επιβαρυντικό ψυχολογικό παράγοντα. Εκτός αν θεωρούμε οκ ότι κάποιος επειδή είχε (εκ των προτέρων ή δημιουργήθηκε λόγω δύσκολων συνθηκών δεν έχει σημασία)λίγο πιο "εύθραυστο" χαρακτήρα από τους άλλους αυτοκτόνησε γιατί θα το έκανε ούτως ή άλλως. Δε νομίζω. Πολύπλοκα ζητήματα που ακριβώς για αυτόν τον λόγο χρειάζονται την διεξαγωγή ερευνών και όχι να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του στα μμε, όπως κάνουν ακόμη και "έγκριτοι" "φιλόσοφοι" ψυχαναλυτές στην Ελλάδα.
Άσε ρε με τους ασόβαρους.Καταρχάς, Βρετανοί; Σοβαρά τώρα; Εκεί πέρα είναι σοβιετία, έχουν Εθνικό Σύστημα Υγείας!Ύστερα: κοινωνιολόγοι; Αυτοί δεν όλοι αναρχοάπλυτοι; Κι αυτό το Λάνσετ, το ξέρει η μάνα του; Ποιος το διαβάζει;Και κερασάκι: συμμετέχουν και Έλληνες σ' αυτό; Ναι, ψωνίσαν οι Εγγλέζες ψεκασμένους με ΣΑΝΕΛ! [σ.σ.: του "ανήθικου αυτουργού" είναι αυτό - γράφει και κάτι έξυπνα ανάμεσα στα εμπαθή του]Έλα ρε Αδωνάρα υπουργάρα μου, καλύτερε κι απ' τον Λοβερδάρα, να πάμε στο Χάρβαρντ, τώρα που 'χουμε και τα κονέ με τον Κένεντι, να στήσουμε καμιά ΜΚΟ να πούμε την αλήθεια στους πιθήκους που τρώγαν βαλανίδια όσο η Μελίνα Τσιλιμίγκρα έχτιζε Παρθενώνες. Τεχνογνωσία θα μας δώσει ο Γιωργάκης.[είναι πολύ απλό να μπαίνεις στο πετσί των φαήληδων...]