Τεστ προβλέπει αν θα πεθάνουμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια

Τεστ προβλέπει αν θα πεθάνουμε μέσα στα επόμενα 5 χρόνια Facebook Twitter
1

Αιματολογικό τεστ το οποίο προβλέπει τις πιθανότητες που έχει κάποιος να πεθάνει μέσα στην επόμενη πενταετία ανέπτυξαν Εσθονοι και Φιλανδοί επιστήμονες.

Το τεστ βασίζεται στην ανάλυση 100 βιοδεικτών και στην επικέντρωση σε 4 συγκεκριμένους. Όπως συμπέραναν μετά από μελέτη αριθμού ανθρώπων, όλοι όσοι πέθαναν, είχαν παρόμοια επίπεδα σε αυτούς τους 4 βιοδείκτες: την αλβουμίνη, την άλφα-1 όξινη γλυκοπρωτεϊνη, το κιτρικό οξύ και το μέγεθος των σωματιδίων της λιποπρωτεϊνης πολύ χαμηλής πυκνότητας.

Ουσιαστικά, λένε οι επιστήμονες, πρόκειται για μια "προαναγγελία θανάτου" που θα προέλθει από διάφορες ασθένειες, ακόμη κι αν ο «μελλοθάνατος» φαίνεται την ώρα του τεστ υγιής.

Σύμφωνα με την Telegraph, το τεστ έγινε αρχικά από τους Εσθονούς επιστήμονες οι οποίοι όταν είδαν τα αποτελέσματα του, ζήτησαν από τους Φιλανδούς συναδέλφους τους να το επαναλάβουν. Έκπληκτοι είδαν ότι και στην επανάληψη του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια.


Ο καθηγητής Μάρκους Πέρολα του Ινστιτούτου Υγείας της Φιλανδίας δήλωσε ότι δεν περίμεναν να καταλήξουν στα ίδια ευρήματα με τους Εσθονούς. «Όμως υπάρχει ένα ηθικό ερώτημα», πρόσθεσε. «Θα ήθελε κάποιος να ξέρει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει να πεθάνει, αν δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;»

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια