Ελληνικό: Βελτιωμένη προσφορά από τη Lamda Development

Ελληνικό: Βελτιωμένη προσφορά από τη Lamda Development Facebook Twitter
3

Η Lamda Developement, η μοναδική εταιρία που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ανέβασε το ποσό που είναι διατεθειμένη να διαθέσει για το έργο.

Η νέα προσφορά είναι ύψους 915 εκατ. ευρώ, βελτιωμένη κατά 25% σε σχέση με την αρχική και υπερβαίνει την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή American Appraisal.


Παράλληλα η εταιρεία δεσμεύτηκε να αναλάβει εξολοκλήρου το κόστος, ύψους 1,25 δισ. ευρώ, το οποίο απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.

Το 33% του τιμήματος (περίπου 302 εκατ. ευρώ) θα καταβληθεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης.

Η προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του τιμήματος και ποινικές ρήτρες για την υλοποίηση επένδυσης, ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ.

Στο τίμημα δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή του Δημοσίου, με ποσοστό 30%, στα μελλοντικά κέρδη του επενδυτή, εφόσον η σωρευτική αποδοτικότητα της επένδυσης (IRR) υπερβεί το 15%.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το δημόσιο θα έχει το 30% επι των κερδών; Παραείναι καλό για να είναι αληθινό... Φοροελαφρύνσεις βλέπω να έρχονται. Όπως και να έχει τα κέρδη για το δημόσιο και για εμάς του πολίτες είναι πολλά και σίγουρα πολλά περισσότερα απο το να έμενε η περιοχή ανεκμετάλευτη.
-Το 125% του 440 εκ. δεν είναι το 915 εκ.-Το κόστος των υποδομών αποτελεί μέρος της επένδυσης.-Ανθρωπάκια και αυτοκίνητα που κινούνται μπροστά από φωτογραφίες δεν είναι βίντεο.-Που είναι ο Foster?ΟΛΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ.