Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ προσέφυγε κατά της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ προσέφυγε κατά της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου Facebook Twitter
41

Κατά του σχεδίου ανάπλασης της Πανεπιστημίου την οποία προωθεί το Ίδρυμα Ωνάση στρέφεται ο πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος και ακόμη 53 άτομα.  

Υπέβαλλαν αίτηση στο ΣτΕ η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 19 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η από 12.2.2014 απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για «την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του τραμ σε συναφείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κέντρο της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου».

Όπως υποστηρίζουν, η υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της Αθήνας και με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, καθώς δεν προηγήθηκε στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ δεν υπάρχει και μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων.

Ελλάδα
41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Ρεπορτάζ / Μέσα στην Κιβωτό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο 

Πώς κυλά σήμερα η ζωή στον εθελοντικό οργανισμό; Οι οικονομικές ατασθαλίες, ο κίνδυνος για «λουκέτο», οι αλλαγές στους χώρους, τα ίχνη του πατέρα Αντωνίου, οι αντιδράσεις των παιδιών και ο στόχος της αποϊδρυματοποίησης. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM