Σοκ στην Ισπανία με το φόνο πολιτικού από άνεργη γυναίκα

Σοκ στην Ισπανία με το φόνο πολιτικού από άνεργη γυναίκα Facebook Twitter
16

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ισπανική κοινή γνώμη η δολοφονία μιας πολιτικού από μια γυναίκα που φαίνεται ότι είχε χάσει την δουλειά της και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Η Ισαμπέλ Καράσκο, πρόεδρος της επαρχίας Λεόν και επικεφαλής της οργάνωσης του Λαϊκού Κόμματος της πόλης, έπεσε νεκρή τη Δευτέρα από πολλαπλούς πυροβολισμούς ενώ διέσχιζε μια πεζογέφυρα. 

Ο Ισπανικός Τύπος εκφράζει την ανησυχία του για την άνοδο του μίσους εναντίον της πολιτικής τάξης σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία και συνθλίβεται από την οικονομική κρίση.

Σοκ στην Ισπανία με το φόνο πολιτικού από άνεργη γυναίκα Facebook Twitter
H σκηνή της δολοφονίας
Σοκ στην Ισπανία με το φόνο πολιτικού από άνεργη γυναίκα Facebook Twitter
Η κηδεία της Καράσκο

Το Λαϊκό Κόμμα PP του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ματαίωσε αμέσως όλες τις πολιτικές εκδηλώσεις του, όπως και το σοσιαλιστικό κόμμα, ο κύριος σχηματισμός της αντιπολίτευσης. Ματαιώθηκε επίσης το ντιμπέιτ που επρόκειτο να διεξαχθεί ανάμεσα στους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του PP και του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας PSOE Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε και Ελένα Βαλεντσιάνο. Ο Μαριάνο Ραχόι και πολλοί εκπρόσωποι της πολιτικής τάξης μετέβησαν την Τρίτη στο παρεκκλήσι όπου έχει μεταφερθεί η σορός της Ισαμπέλ Καράσκο, η ταφή της οποίας πρόκειται να γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Η Μονσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ, η γυναίκα που έχει συλληφθεί ως ύποπτη φαίνεται ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Είχε προσληφθεί ως προσωρινή υπάλληλος στον δήμο της πόλης, αλλά έχασε τη δουλειά της το 2011. Πρόσφατα η επαρχία μετά από έλεγχο που διενήργησε είδε ότι είχε λάβει 12.000 ευρώ παραπάνω ως μισθό και της ζήτησε να τα επιστρέψει.

Το υπουργείο Εσωτερικών όμως χθες υποστήριξε ότι ο φόνος έγινε για "προσωπική εκδίκηση".

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
μαλιστα.. και τωρα, τι? απο δω και περα, η ιδια θα ζησει καλυτερα? μηπως προδιαγραφεται ενα καλυτερο μελλον για τους ανεργους π.χ. ή τους φτωχοτερους Ισπανους? αν ηταν τοσο απλο να αλλαξουμε το συστημα, δολοφονωντας μερικους πολιτικους, θα ειχε γινει εδω και καιρο.. και ξεκοληστε επιτελους μερικοι απο την εμμονη οτι ειστε η μετενσαρκωση του σπαρτακου, με λιγο απο τσε γκεβαρα.. μιλατε για επαναστασεις και μονο που δε φτανετε σε οργασμο.. να σας θυμισω οτι ολες οι μεγαλες (ταξικες και οχι εθνοαπελευθερωτικες)επαναστασεις, τουλαχιστον της νεοτερης Ιστοριας, κατεληξαν σε χαος, οχλοκρατια και λουρα αιματος..
Μια δολοφονία είναι μια αφαίρεση του πρωταρχικού δικαιώματος στη ζωή και δεν χωρά καμμία πολιτική χροιά ούτε διαχωρισμός σε "καλή και κακή" βία και δολοφονία.Ολοι περνάμε δύσκολα, αλλά ειλικρινά δεν θα επαινέσω μια τέτοια πράξη γιατί δεν θέλω γίνω ένα και το αυτό με τους υμνητές Κουφοντινιακών και ΧΑγίτικων πράξεων(αμφοτέρων "επαναστατικών" για τον "σοφό και δίκαιο" λαό).
Συμφωνώ μαζί σου, αλλά κάπου βαθιά μέσα μου δεν μπορώ να καταδικάσω πλήρως την πράξη αυτή γιατί πραγματικά δεν ξέρω πώς είναι να είμαι πνιγμένος στα χρέη ή να έχω υποστεί μια κατάφωρη αδικία και να βλέπω ότι ο υπαίτιος γι'αυτήν κυκλοφορεί σα να μη συμβαίνει τίποτα και ζει μια χαρά.
Μόλις έβγαλες τη Γαλλική και μια σειρά από άλλες σημαντικές επαναστάσεις ως μη πολιτικές. Από ιστορία πρέπει να σκίζειςΚαι επειδή κάποιοι ανεφέρθηκαν παραπάνω για πόσοι πρέπει να θέλουν την επανάσταση....Το σύνολο των επαναστάσεων παγκοσμίως ξεκίνησε από λίγους οι οποίοι σκοπίμως περιθωριοποιθηκαν από την τάξη που είχε την εξουσία στα χέρια της. Τους βάφτισαν ''παρανομους'' ''τρομοκράτες'' ''ακραίους αναρχικούς''. Μόνο στη συνέχεια οι μεγάλες μάζες του λαού ακολούθησαν. Πότε και κανένα επαναστατικο κίνημα δεν ήταν μαζικό εξ αρχής.Τωρά κάποιοι μπορούν να ονειρευονται αναίμακτη επικράτηση του λαού. Στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπάρχει ούτε ένα (αριθμός 1) ιστορικό παράδειγμα ειρηνικής (παραγματικής) επανάστασης. Η ''ειρηνική επαναστασή'' σαν ιδέα είναι δημιούργημα της αστικής τάξης ώστε να εκτονώνει της μάζες και να τους λέει ''μπορείτε να τα αλλάξετε όλα ειρηνικά'', που στην πραγματικότητα σημαίνει ''λουφαξτε κοροιδα που θας μας πάρετε και την εξουσία από τα χέρια''.Αυτό κάποιοι δε θέλουν να το καταλαβουν, δεν μπορούν να το δεκτούν δε μπορούν να το διαχειριστούν. Είναι πέρα από τη λογική τους το ότι για να καταφέρουμε ένα διαφορετικό κόσμο πρεπει να ξεβολευτουμε.ΥΓ. Η θα είστε ελεύθεροι ή θα είστε ησυχοι. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται - Θουκιδίδης
δεν μπορώ να πω πως έχεις άδικο. Ούτε όμως πιστεύω πως κάθε φορά που χύνεται αίμα δε χύνεται και άδικα κάποιες φορές. Θα μου πεις η ελευθερία θέλει θυσίες και θα υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες. Δύσκολες κουβέντες!
Δεν ξέρω αν είναι λογικό ή παρανοϊκό, πάντως ξέρω ότι υπάρχουν και οι άγραφοι νόμοι και όταν βλάπτεις με την πολιτική σου δράση το κοινωνικό σύνολο και προκαλείς επιπλέον με τον πολυτελή σου τρόπο διαβίωσης, θα υπάρξουν και οι ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις. Αυτή η δολοφονία είναι αποτέλεσμα απελπισίας και μηδενικής προοπτικής κ γι' αυτό δεν μπορώ να την κατακρίνω. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί κάλλιστα κ στην Ελλάδα. Ας μην γινόμαστε τόσο πολιτικά ορθοί, για κάποιους ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και απλά δεν μπορείτε να το καταλάβετε, γιατί είστε βολεμένοι, καλοπερασάκηδες κ επαναπαυμένοι. Το μόνο που σας απασχολεί εδω μέσα τους περισσότερους είναι που θα πάτε να πιείτε το ποτό σας το Σαβ/κο και ποια είναι τα πιο ιν κ χοτ στέκια.
Αν είναι να δικαιολογούμε την αυτοδικία, μάλλον βαδίζουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Ούτε οι νόμοι ούτε το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης είναι ιδανικά, είναι όμως ό,τι καλύτερο διαθέτουμε για να μη γίνουμε ζούγκλα και αρχίσουμε να τρώμε ο ένας τον άλλο.
Το σύστημα δικαιοσύνης κακά τα ψέματα πάει χέρι-χέρι με την εξουσία και το Κεφάλαιο. Δε θέλω να μιλάω σαν ΚΚΕς αλλά τι να κάνουμε που έτσι είναι δομημένο το σύστημα. Με παρεξήγησες εδώ δε μιλάμε για κάποια οργανωμένη απονομή δικαιοσύνης και συλλογική επανάσταση όπως πχ η γαλλική. Είναι μια πράξη απελπισίας, αποτέλεσμα αδιεξόδων, καταπίεσης και απαγόρευσης του δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης. Λέω ότι δεν μπορώ να την κατακρίνω κ ούτε για να είμαι ειλικρινής λυπάμαι και ιδιαίτερα, όταν σκοτώνεται κάποιος πολιτικός.
1. Η μεν ζουσε με υπηρέτες. Η δε πεινούσε2. Η μεν μιλουσε με μεγάλα λόγια για την ανάπτυξη που θα έρθει. Η δε ζούσε στην ανέχεια3. Η μεν είχε φουσκομένους λογαριασμούς στη τράπεζα. Τη δε τη κυνηγούσε η τράπεζα γιατί χρώσταγε4. Η μεν παιρνει επιδόματα χιλιάδων ευρω κάθε μηνα (την νομική ισχύ των οποίων ψηφισε η ίδια μαζί με ομοϊδεάτες της). Στη δε ζητήθηκε να επιστρέψει 12000 ευρώ από αυτά που δεν έχει αφού ειναι 3 χρόνια ανεργη.5...6....7....8....9....10....Καλά της έκανε.ΥΓ. Επανάσταση χωρίς αίμα δεν υπήρξε ποτέ.
σε δύσκολα μονοπάτια πας. την επανάσταση με αίμα πρέπει να τη θέλουν όμως όλοι (οι περισσότεροι επειδή όλοι δε θα τη θέλουν ποτέ). Δε γίνεται να την ξεκινάνε ή να τη συνεχίζουν κάποιοι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων. αυτή τουλάχιστον είναι η γνώμη μου.
Η επανασταση, αγαπητε, απεχει μακραν απο εγκληματικες πραξεις μεμονωμενων ατομων με διαταραγμενο ψυχισμο. Οι αποψεις σας ανοιγουν ασκους του Αιολου και δικαιολογουν τυφλα χτυπηματα αυτοδικιας η και τρομοκρατιας στο ονομα μιας ασαφους ιδεας για μια επανασταση που δεν ερχεται ποτε, εφ-οσον δεν την υποστηριζουν ευρυτερα στρωματα του πληθυσμου.Πιστεψτε με, πολλοι απο εμας που δε δικαιολογουν τετοιες πραξεις κανουν πολλα περισσοτερα στη ζωη τους απο το να ασχολουνται με το που θα πανε να πιουν το βραδυ. Εσεις?
εσείς τι ακριβώς παραπάνω κάνετε πέρα από το να υποστηρίζετε νεοφιλελεύθερους αναχρονισμούς? Και αν και η ατομική τρομοκρατία περισσότερο έβλαψε παρά ωφέλησε την επανάσταση (που χλευάζετε), το συγκεκριμένο είναι μία απεικόνιση της πραγματικότητας, ένας λαός που τα έχασε και συνεχίζει να τα χάνει όλα, και μια πολιτική ηγεσία που δεν κρατάει πλέον ούτε τα προσχήματα και τα παίρνει όλα άπληστα και θρασύτατα. Επιστροφή στο μεσαίωνα απ ότι φαίνεται δε σημαίνει μόνο χαράτσια, φυλακίσεις και εργασιακές συνθήκες δουλοπάροικου, απ ότι φαίνεται σημαίνει και εκτελέσεις φοροεισπρακτόρων και εξουσιαστών. Δεν τον επέλεξε όμως τον Μεσαίωνα η πλειοψηφία, οι ''φοροεισπράκτορες'' και οι ''εξουσιαστές'' τον επέβαλλαν
Πάντα ήταν τάξη. Κι ακόμα περισσότερο στίς μέρες μας.Ουσιαστικά, οι πολιτικοί είναι μια niche-τάξη (κι αυτό, στο καλύτερο σενάριο) αν και το συνηθέστερο είναι να εκπροσωπούν την ελίτ.