Ο υπέρτατος πολιτικός καιροσκοπισμός: Να γλείφεις τους ψηφοφόρους της Χ.Α. για να σε ψηφίσουν

Ο υπέρτατος πολιτικός καιροσκοπισμός: Να γλείφεις τους ψηφοφόρους της Χ.Α. για να σε ψηφίσουν Facebook Twitter
37
Ο υπέρτατος πολιτικός καιροσκοπισμός: Να γλείφεις τους ψηφοφόρους της Χ.Α. για να σε ψηφίσουν Facebook Twitter

Την ώρα που ο Τζιτζικώστας, μετά τα ανοίγματά του στη Χρυσή Αυγή, γλείφει τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ ("Τζιτζικώστας με καλά λόγια υπέρ Τσίπρα: «Μου άρεσε πολύ στο ντιμπέιτ»"), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να γλείφει τεχνηέντως, όχι τη Χρυσή Αυγή αλλά τους ψηφοφόρους της. 

 

Όχι, όπως λένε οι ίδιοι επειδή χρειάζεται τις ψήφους της, αλλά για να τους σώσουν και για να σώσουν και τη Δημοκρατία!

Πρώτο παράδειγμα:

Άνοιγμα στους ψηφοφόρους της Χ.Α. κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη.

Δεύτερο παράδειγμα:

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ: " ...Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επισήμανε ότι «άνοιγμα σε νεοναζί δεν κάνουμε», ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν είναι νεοναζί το 16% των Αθηναίων που ψήφισαν τον Ηλία Κασιδιάρη. Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα στους τελευταίους «να αλλάξουν γνώμη και να δουν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να διοχετεύσουν την διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΪ: "Εν πάση περιπτώσει, δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων...

- Άρα μου λέτε ότι είναι ευπρόσδεκτοι οι ψήφοι των συμπολιτών μας που πήγαν προς τη Χρυσή Αυγή;

Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Και με αυτό πρέπει, νομίζω, να συμφωνήσουμε όλοι κ. Πορτοσάλτε. Να μειώσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμφωνείτε κι εσείς με αυτό;
Κάθε ψήφος που φεύγει από τη Χρυσή Αυγή είναι θετικό πράγμα για τη δημοκρατία.".

 

 

Σε κάποια πράγματα, θεωρητικά, συμφωνώ και με τους δύο. Και θα συμφωνούσα χωρίς επιφυλάξεις αν δεν τύχαινε, κατά σατανική σύμπτωση!, να έχουμε εκλογές την Κυριακή.

 

1) Δεν είναι όλοι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. νεοναζί.

Ισχύει. Δεν είναι. Είναι όμως ρατσιστές, που υποστήριξαν νεοναζί επειδή θέλουν να διώξουν τους ξένους απ' τη χώρα.

Τελεία και παύλα.

Τους θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

2) Θα είναι κέρδος για τη Δημοκρατία αν μειωθεί το ποσοστό της Χ.Α. 

Ισχύει. Για να γίνει όμως αυτό -να μειωθεί δηλαδή επειδή θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ- θα χρειαζόταν μια μακρά πολιτική συζήτηση (κι όχι μια ψηφοθηρική, 5 μέρες πριν τις εκλογές), στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατανοούσε τους λόγους που οι ψηφοφόροι επέλεξαν τη Χ.Α. και ίσως θα πρότεινε συμβιβαστικές λύσεις. 

 

 

Το γλείψιμο στους ψηφοφόρους της Χ.Α. (με διαπιστώσεις τύπου "δεν είναι ναζιστές, απλά να διαμαρτυρηθούν ήθελαν οι άνθρωποι") δεν μου αρέσει όποιος κι αν το κάνει. Το περίμενα απ' το Σαμαρά, τον Μπαλτάκο, τον Καμμένο, τον Μώραλη. Όχι όμως απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

[UPDATE: Την ίδια στιγμή κι ο Καμίνης τους βάζει στη συζήτηση λέγοντας: "Υπενθυμίζω υπενθυμίζει ότι πριν τη δήλωση Κεδίκογλου για στήριξη από τη ΝΔ, είχα ήδη από τον πρώτο γύρο την υποστήριξη 18 διαφορετικών κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών. Μια υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται κομματική ή όχι, ανάλογα με τις δεσμεύσεις που έχει ένας υποψήφιος απέναντι σε ένα κόμμα. Εγώ δεν δεσμεύθηκα για τίποτα και απέναντι στον οποιονδήποτε». Συγχρόνως, ο κ. Καμίνης απευθύνει κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους όλων των πολιτικών χώρων, ακόμη και της Χρυσής Αυγής. Διευκρινίζει ότι καλεί τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους να δουν «ποιος έχει παλέψει για τα συμφέροντα της πόλης, ποιοι ανοίγουν μια προοπτική για την Αθήνα». Και προσθέτει ότι καλεί αυτούς τους ψηφοφόρους «να έρθουν αυτοί στις θέσεις τις δικές μας, διότι δεν θα προσχωρήσουμε εμείς στις θέσεις της Χρυσής Αυγής»." Ο ΣΥΡΙΖΑ γλείφει, κι ο Καμίνης αποδέχεται τους ψηφοφόρους της Χ.Α. αν δεχτούν τις θέσεις του. (Σαφώς πιο λάιτ, δόξα το Θεό).]

 

Έτσι όμως κάνουν ρυθμιστές τους ψηφοφόρους της Χ.Α.. 

 

Γιατί δεν προσπαθούν όλοι να τους πείσουν για το δίκιο των θέσεών τους; Γιατί δεν τους λένε ότι δεν θέλουν να διώξει τους μετανάστες απ' την Αθήνα; Και γιατί δεν προσπαθούν σε πέντε μέρες να αποδείξουν στους χρυσαυγίτες ρατσιστές γιατί αυτό θα είναι καλό για την πόλη; Γιατί στρογγυλεύουντα λόγια τους;

 

Με εξωφρενικό καιροσκοπισμό ο κύριος Σκουρλέτης ανακαλύπτει ότι οι καημένοι οι χρυσαυγίτες είναι απλώς παραπλανημένοι. Και μοιάζει να λέει "Ψηφίστε μας τώρα, κι από Δευτέρα θα σας στρώσουμε". (Τουλάχιστον ο Καμίνης λέει, στρώστε πρώτα και μετά αν θέλετε ψηφίστε με.)

 

Τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή δίνει υπόγεια γραμμή να ψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ (του κόμματος με το οποίο έχει τις περισσότερες διαφορές) και που ο φυλακισμένος Παππάς δηλώνει απ' τον Κορυδαλλό πως πρέπει πάση θυσία να ηττηθεί ο Σαμαροβενιζέλος -άρα να ψηφιστεί ο Τσίπρας-, ένα καλό πράγμα μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ:

 

Να επιμείνει στις (σωστές, σε μεγάλο βαθμό, κατά τη γνώμη μου) θέσεις του. Να πείσει τους χρυσαυγίτες ψηφοφόρους ότι χρειαζόμαστε ανεκτικότητα, κατανόηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιείκεια προς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που ήρθαν από άλλες χώρες.

 

Αντί φυσικά να κάνει αυτό, λέει, ψηφίστε μας να ρίξουμε την κυβέρνηση, και μετά τα βρίσκουμε. (Ναι, τα βρίσκετε στον εμφύλιο, μετά!)

 

 

Δηλαδή τώρα που μπορεί να βγουν κάποιοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ με τη ψήφο των χρυσαυγιτών ψηφοφόρων, θα είναι αυτοί ικανοποιημένοι; Γιατί δεν προσπαθούν να κερδίσουν όοοολους τους υπόλοιπους πρώτα;

 

Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος με 5 ή 10 μονάδες διαφορά στις Ευρωεκλογές επειδή θα τον έχουν ψηφίσει κι οι αντιμνημονιακοί πρώην χρυσαυγίτες που θα έχουν πειστεί ότι έπρεπε να τον στηρίξουν για να τσούξουν την κυβέρνηση, τότε θα είναι ικανοποιημένος; Θα πανηγυρίσει στ' αλήθεια;

 

Αυτοί που ψήφισαν χρυσαυγίτες υποψηφίους σ' όλη την Ελλάδα είναι περίπου το 10%. Φρικιαστικό ποσοστό, αλλά ευτυχώς όχι τόσο μεγάλο για να τους κάνει ρυθμιστές. 

 

Αγαπητοί δημοκρατικοί υποψήφιοι - όποιοι κι αν είστε. Προσπαθήστε να κερδίσετε το υπόλοιπο 90%! (Και δεν θα βγείτε χαμένοι).

 

 

Ο υπέρτατος πολιτικός καιροσκοπισμός: Να γλείφεις τους ψηφοφόρους της Χ.Α. για να σε ψηφίσουν Facebook Twitter

 

 

 

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ