Ως "μνημείο" χαρακτηρίστηκε το κτήριο της Γαλλικής Σχολής

Ως "μνημείο" χαρακτηρίστηκε το κτήριο της Γαλλικής Σχολής Facebook Twitter
1

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεώτερων Μνημείων χαρακτήρισε ομόφωνα ως μνημείο το κεντρικό κτήριο της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα, κρίνοντας ότι το κτήριο αποτυπώνει τη μακρά ιστορία του γαλλικού φιλελληνισμού.

Η Γαλλική Σχολή είναι το παλαιότερο ξένο ινστιτούτο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο ακαδημαϊκό γαλλικό ινστιτούτο εκτός Γαλλίας. Το κτήριο, όπως διαβάζουμε στα Νέα, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα νεοκλασικισμού. χτίστηκε το 1872-1873 και αποτελείται από ισόγειο, όροφο και υπόγειο. Το κυρίως σώμα του κτιρίου, που στεγάζει την πλούσια σε τίτλους βιβλιοθήκη, πλαισιώνουν δύο πτέρυγες, η βόρεια με γραφεία και η νότια με την οικία του διευθυντή και αίθουσα συνεδρίων. 

Άλλα 17 κτίρια βρίσκονται περιμετρικά του κτηρίου , τα οποία οικοδομήθηκαν από τα τέλη του 19ου αιώνα και έπειτα και στεγάζουν λειτουργίες της Γαλλικής Σχολής, όπως ξενώνες φιλοξενίας ξένων μελών, εργαστήριο συντήρησης, φωτοθήκη και σχεδιοθήκη, διοικητικές υπηρεσίες και μουσείο εκμαγείων. Ο χαρακτηρισμός ως μνημείο αφορά μόνο το κεντρικό κτήριο όμως, καθώς τα υπόλοιπα έχουν έχουν υποστεί πλήθος επεμβάσεων και μόνο το κεντρικό διατηρεί πλήρως τα αυθεντικά του χαρακτηριστικά.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια