Το Leftovers πήρε έγκριση για δεύτερη σεζόν

Το Leftovers πήρε έγκριση για δεύτερη σεζόν Facebook Twitter
2

Το Leftovers, ένα ψυχολογικό θρίλερ με αφετηρία μια ανεξήγητη, μαζική καταστροφή, στην οποία το 2% του πληθυσμού εξαφανίζεται σε μια στιγμή χωρίς να αφήσει ίχνη, παρουσιάστηκε ως υπόσχεση μιας νέας τηλεόρασης που θα καθορίσει τηλεοπτικά το φετινό καλοκαίρι.

Η σειρά διανύει την πρώτη της σεζόν και ίσως είναι νωρίς για να κρίνει κανείς συνολικά, αλλά από τις πρώτες αντιδράσεις φαίνεται ότι είναι από τις σειρές που είτε αρέσουν πολύ, είτε καθόλου. Πολλά στοιχεία της οργάνωσης του σεναρίου είναι καινούρια και γι' αυτό και μόνο φρέσκα και συναρπαστικά, όπως είναι ο ρυθμός, η αποσπασματική παρουσίαση ιστοριών, το γεγονός ότι η ιστορία δεν επικεντρώνεται στη λύση ενός μυστηρίου, αλλά στη βίωσή του – κάτι που αντιμετωπίζει το θέμα του θανάτου με πρωτότυπο, μη-τηλεοπτικό τρόπο – αλλά ίσως οι προσδοκίες, τα πολλά ανοίγματα προς νέες μορφές, έχουν δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα που σε σημεία μοιάζει ασυνάρτητο ή επίπεδο: η δυστυχία, η απόγνωση και το πένθος σφυροκοπούν τον θεατή χωρίς διάλειμμα, εκβιάζοντας σχεδόν τα συναισθήματα. Αυτό ίσως ακυρώνει την αρχική, τίμια προσπάθεια της νέας, θαρραλέας αντιμετώπισης του θρήνου: η ζωή δεν είναι έτσι. Οι άνθρωποι σε στιγμές της μεγαλύτερης θλίψης τους βρίσκουν τρόπους για να εκφράσουν την τρέλα που ορίζει όλο το ανεξήγητο γύρω μας, με τρόπο συχνά σαρκαστικό, ανάλαφρο και βαθύ ταυτόχρονα. Δεν χρειάζεται να είμαστε συνέχεια σοβαροί για να λέμε σοβαρά πράγματα.

Στο Metacritic φαίνεται ότι οι θεατές έχουν πιο πολωμένες αντιδράσεις από τους κριτικούς, οι οποίο εγκρίνουν συνολικά, αλλά πιο διχασμένα. Σίγουρα δεν είναι εύκολη σειρά, και απαιτεί συγκέντρωση και προσπάθεια. Το Leftovers πείθει σαφώς λιγότερους θεατές σε σχέση με τα άλλα δυνατά χαρτιά του παρελθόντος του κυριακάτικου προγράμματος του HBO (True Detective, The Newsroom, Game of Thrones) αλλά είναι το κανάλι που σπάνια ακυρώνει τις προσπάθειές του, ακόμη και όταν το κοινό δεν ακολουθεί.

 

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωδεκαθεϊστές κατά Netflix για το KAOS: «Ακολουθεί την πεπατημένη της σύγχρονης χριστιανικής οπτικής»

TV & Media / Δωδεκαθεϊστές κατά Netflix για το KAOS: «Ακολουθεί την πεπατημένη της σύγχρονης χριστιανικής οπτικής»

Οι δημιουργοί της σειράς παραποιούν σε τέτοιο βαθμό την ελληνική αντίληψη για το θείο που φθάνουν να παρουσιάσουν τον Δία και την Ήρα ως δολοφόνους μωρών, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πάντως άλλο πράγμα να την κρίνουμε αφού έχει τελειώσει η πρώτη σεζόν και άλλο να την καταδικαζουμε από το πρώτο επεισόδιο. Δεν ξέρω μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι όλοι την μισησαν από την αρχή χωρίς να δουν τη συνέχεια επειδή δεν ήταν κάτι το ευπεπτο. Εμένα μου αρέσει και χαρηκα για την ανανέωση.