Διεθνής Αμνηστία: Οι ισλαμιστές κάνουν συστηματική εθνοκάθαρση

Διεθνής Αμνηστία: Οι ισλαμιστές κάνουν συστηματική εθνοκάθαρση Facebook Twitter
1

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει «συστηματική εκστρατεία εθνοκάθαρσης» από το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ.  

Σε έκθεση με τίτλο «Η εθνοκάθαρση σε ιστορικές διαστάσεις», η οργάνωση αναφέρει ότι έχει «αποδείξεις» για πολλές «μαζικές δολοφονίες» που έγιναν τον Αύγουστο στην περιοχή των βουνών Σινιάρ, τόπο κατοικίας πολλών Γεζίντι, μη-μουσουλμανικής μειονότητας που μιλά κουρδικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οργάνωσης, δεκάδες άνδρες και αγόρια εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται σε εκατοντάδες.

Η Διεθνής Αμνηστία επικαλείται «τρομακτικές» μαρτυρίες επιζώντων καταγγέλλοντας  τους τζιχαντιστές για εγκλήματα πολέμου και σημειώνοντας ότι έχουν μετατρέψει ις αγροτικές περιοχές των βουνών Σινιάρ σε πεδία θανάτου. Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι  χιλιάδες άνθρωποι από τους Γεζίντι εξαναγκάστηκαν σε προσφυγιά λόγω της κατατρομοκράτησης του πληθυσμού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό το εφιαλτικό brand ισλαμισμού είναι μια απ' τις εκφάνσεις του μηδενιστικού & αντι-ανθρωπιστικού κλίματος της εποχής. Παγκόσμιο φαινόμενο. Αν μελετήσει κανείς το προφίλ οργανώσεων όπως η "ISIS" θα δει ότι είναι εμποτισμένες από τη βάρβαρη αισθητική της κουλτούρας "Yolo". Υπάρχει δυστυχώς επιστροφή σε πολύ πρωτόγονα αγελαία ένστικτα με άνοδο του εθνικισμού λίγο πολύ παντού (δεν είναι τυχαίο ότι τώρα θέλουν οι Σκωτσέζοι να αποσχιστούν από τη Μ.Βρετανία) και γενική διάθεση του κόσμου για πόλεμο & αίμα. Η συμπληρωματική τάση είναι αυτή της "κατάθλιψης" -που είναι μια κοινωνική, πολιτιστική πάθηση. Για αυτό όσοι άνθρωποι ασχολούνται με τον πολιτισμό πρέπει να πετάξουν στον κάδο την ελαφρόμυαλη φάση της "σωματικότητας", που δεν ήταν παρά ένας θρίαμβος του υλισμού, και να βρουν τρόπο να μας κάνουν να αγαπήσουμε ξανά τη ζωή και το μεγαλείο του ανθρώπινου πολιτισμού. Αν δεν προλάβει, φυσικά, να πατήσει το κουμπί της πυρηνικής καταστροφής κανένας Ρασμούσεν ή Πούτιν (ο Λαβρόβ κάνει ανοιχτά τέτοιες απειλές.)