Καλλιτέχνης θα προσπαθήσει να βρει μία βελόνα στα άχυρα, σε μουσείο του Παρισιού

Καλλιτέχνης θα προσπαθήσει να βρει μία βελόνα στα άχυρα, σε μουσείο του Παρισιού Facebook Twitter
12

 

Καλλιτέχνης θα προσπαθήσει να βρει μία βελόνα στα άχυρα, σε μουσείο του Παρισιού Facebook Twitter
Την βελόνα έχει κρύψει μέσα στο σανό ο διευθυντής του μουσείου, και η performance έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 48 συνολικά ώρες.

Ο Ιταλός performance artist Sven Sachsalber πρόκειται να περάσει την αυριανή και την μεθαυριανή μέρα προσπαθώντας να βρει μία βελόνα μέσα σε ένα σωρό από άχυρα, στο μουσείο- γκαλερί Palais de Tokyo, στο Παρίσι.


Την βελόνα έχει κρύψει μέσα στο σανό ο διευθυντής του μουσείου, και η performance έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει 48 συνολικά ώρες. Ωστόσο, η αναζήτηση του Sachsalber ενδέχεται να συνεχιστεί για πολύ περισσότερο σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει το πρώτο 48ωρο.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιταλός καλλιτέχνης πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις που έχουν σαν κεντρικό στόχο την φυσική του εξουθένωση. Για την τελευταία του performance ο Sachsalber είχε κλειδωθεί για 24 ώρες σε ένα δωμάτιο μαζί με μία αγελάδα, μασουλώντας κλαδιά δέντρων.


Η δουλειά του έχει χαρακτηριστεί "μερικές φορές σχεδόν αστεία, μερικές φορές απόλυτα σοβαρή, και μερικές άλλες φορές τόσο αστεία όσο και σοβαρή".

Πολιτισμός
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα, με δυο βιογραφικά δράματα που απογοητεύουν, μια κακόβουλη crime κωμωδία και μια διασκευή video game απευθυνόμενη στο οικογενειακό κοινό ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Τα Όσκαρ δεν φτιάχτηκαν για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα χρυσά αγαλματίδια

Πολιτισμός / «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα Όσκαρ

Η μόνη μαύρη γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου δήλωσε ότι η ιστορική νίκη της τελικά επρόκειτο για ανωμαλία και όχι αλλαγή κατεύθυνσης από την Ακαδημία
LIFO NEWSROOM
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Το αστειο ειναι πως η ολη (ανουσια κατα τη γνωμη μου) περφορμανς, προωθειται μαζι με τη λεξη τεχνη. Οχι μονο ΔΕΝ εχει να προσφερει τιποτα απολυτως στους θεατες, αλλα διαστρεβλωνει και την εννοια της τεχνης.
Από τη στιγμή που ο Μαρσέλ Ντυσάν πήρε εκείνο τον παλιό ουρητήρα, του έβαλε απλώς την υπογραφή του κι από τότε η μοντέρνα τέχνη παραμιλάει για το "μεγαλείο" του ανδρός, δικαιούμαι να διακηρύσσω πως έχω παράξει απείρως μεγαλύτερα αριστουργήματα στη ζωή μου, μην κοιτάς όμως που είμαι σεμνός και δεν θέλω να το λέω.
Όλα είναι σχετικά, ο βαθμός δυσκολίας παίζει ανάλογα με το πόσο είναι το άχυρο. Εδώ, δε μου φαίνεται να είναι τεράστια ποσότητα αχύρου και το αντικείμενο που ψάχνει είναι βελόνα, όχι ψύλλος. Εάν το σκορπίσει ισομετρικά στο δωμάτιο το άχυρο έτσι ώστε να χαμηλώσει ως το δυνατόν περισσότερο σε ύψος και ξεκινήσει από τη μία άκρη να περπατά με τη σειρά κοιτώντας μόνο στο σημείο που βρίσκεται με σκοπό να καλύψει κάθε σπιθαμή της στρώσης, θα την δει κάπου να γυαλίζει στην τελευταία περίπτωση μέσα σε δέκα λεπτά.Μάλλον είναι χαζή η μέθοδός του και αστεία η δουλειά του.
ενεργεια που πυροδότησε πληθος αντιστοιχων περφόρμανς παγκοσμίως , οπως καλλιτεχνης στη ρωμη θα βαρα τη πορτα του κουφου. ο κουφος εχει 48 ωρες να τον ακουσει... στο βερολινο καλλιτεχνης θα προσπαθει να χωρεσει 2 καρμουζια κάτω από την ιδια μασχάλη ..