Οριστικά απολυμένες οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Οριστικά απολυμένες οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
φωτό: The LiFO team
1

Σύμφωνα με τους  τελικούς πίνακες που αναρτήθηκαν την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ απολύονται οριστικά 190 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ μόλις 38 επαναπροσλαμβάνονται.

Οι καθαρίστριες που εξακολουθούν να παραμένουν εδώ και περίπου έναν χρόνο έξω από το Υπουργείο απαντούν πως δεν θα υποχωρήσουν και θα εντείνουν τον αγώνα τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στις 4 Δεκεμβρίου οι καθαρίστριες ενημερώθηκαν για την διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική απόλυσή τους. Παράλληλα καλεί τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς να αντιμετωπίσουν το ζήτημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στη δικαιοσύνη στις 25 Φεβρουαρίου 2015. Την ίδια στιγμή απευθύνει κάλεσμα σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αναλάβουν δράση άμεσα και προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι «η φωτιά που βάζει στο υπουργείο Οικονομικών με το ζήτημα αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη».

Την άμεση επαναπρόσληψη των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταδίκασε την απόφαση μέσω των βουλευτών του Δημήτρη Στρατούλη και Αλέξη Μητρόπουλου.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Θα τις επαναπροσλαβει ο Συριζα όταν θα γινει κυβερνηση, μαζι με ολους τους αλλους απολυμενους η θα βρει μια καλη δικαιολογια, όπως εκανε και η μονη εκπρόσωπος του Συριζα που, προς το παρον, εχει εξουσια (εννοω την κα Δουρου στην περιφερεια Αττικης)? Ιδωμεν...