Απελευθερώθηκαν οι δύο Ιταλίδες που είχαν απαχθεί στη Συρία

Απελευθερώθηκαν οι δύο Ιταλίδες που είχαν απαχθεί στη Συρία Facebook Twitter
1

 

Απελευθερώθηκαν οι δύο Ιταλίδες που είχαν απαχθεί στη Συρία Facebook Twitter

Στη Ρώμη έφτασαν τα ξημερώματα οι δύο Ιταλίδες που είχαν απαχθεί στη βόρεια Συρία. Στο αεροδρόμιο τις υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι ο οποίος έκανε λόγο σχετικά με την απελευθέρωση τους, για το «αποτέλεσμα εντατικής ομαδικής δουλειάς της Ιταλίας". Ανακουφισμένος δήλωσε ο Ιταλός Πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο (ο οποίος υπέβαλε χθες την παραίτηση του).

Στις 6 Αυγούστου, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την εξαφάνιση και απαγωγή των δύο κοριτσιών, 20 και 21 ετών, που κατάγονται από τη Λομβαρδία. Αργότερα έγινε γνωστό ότι κρατούντο ως αντίποινα στη συμμετοχή της Ιταλίας στον συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών. Η 20χρονη Γκρέτα Ραμέλι και η 21χρονη Βανέσα Μαρζούλο είναι μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Μηνύματα τζιχαντιστών στο Twitter έκαναν λόγο για την πληρωμή μεγάλου ποσού σε λύτρα, με τον ηγέτη της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι να δηλώνει ότι κάτι τέτοιο “θα ήταν σκάνδαλο".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η ειρωνία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πολλοί από τους απαχθέντες είχαν μεταβεί εθελοντικά σε αραβικές χώρες, για να υποστηρίξουν τους άραβες (π.χ. οι δυο κοπέλες είχαν πάει κρυφά σε ανθρωπιστική αποστολή και έχουν αρκετές φωτογραφίες με παλαιστινιακές σημαίες).Αλλα φυσικά αυτό είναι για τους τζιχαντιστές μια "λεπτομέρεια". Υποθέτω, τώρα θα ακούν "Μέση Ανατολή" και θα τρέχουν.