Στον Ερντογκάν δεν αρέσουν τα "τούρκικα"

Στον Ερντογκάν δεν αρέσουν τα "τούρκικα" Facebook Twitter
1

Διαμάχη ξέσπασε στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά της σειράς «Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής».  

Ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αεροδρομίου της Τουρκίας, έκανε σκληρή κριτική στη σειρά λέγοντας ότι «ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά».

«Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας, να μην παίζουμε με τις αξίες», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, κουνώντας το δάχτυλο και καταδίκασε τον παραγωγό της σειράς αλλά και το κανάλι που την πρόβαλε στην Τουρκία. Μάλιστα ο Ερντογάν είπε ότι «έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και η δικαιοσύνη θα λάβει τη σωστή απόφαση.»  

Με τη σειρά του το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκίας απάντησε στις επικρίσεις για «πλαστογραφημένη τουρκική ιστορία» λέγοντας, ότι η σειρά κάνει καλό στην εικόνα της Τουρκίας, αφού την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 76 χώρες αλλά φέρνει και χρήμα, καθώς, όπως είπε ο Τούρκος υπουργός, στο τέλος του 2012 τα έσοδα θα έχουν φτάσει τα 65 εκατομμύρια δολάρια.

Ήδη το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας έχει επιβάλει πρόστιμο στον Σουλειμάν, με την κατηγορία ότι δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας. Αυτό το πρόστιμο γίνεται και σημείο επικριτικής αναφοράς στην τελευταία Έκθεση Προόδου της Ε.Ε. για την Τουρκία.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Επίσης, να καταγραφεί στην έκθεση προόδου της Ε.Ε. ότι εμείς και τον παίζουμε με μεγάλη επιτυχία (το Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή εννοώ) και επίσης τον έχουμε κάνει εξώφυλλο πολλάκις και στο "7 μέρες TV" και στο "ΤV Zapping". Άσε που τον είχαμε και δώρο μαζί με το περιοδικό, πριν τον παίξει (το Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή πάντα) ο ΑΝΤ1.