Πανούσης: Στόχος να κλείσει η Αμυγδαλέζα σε 100 ημέρες

Πανούσης: Στόχος να κλείσει η Αμυγδαλέζα σε 100 ημέρες Facebook Twitter
Achilleas Zavallis / SOOC
4

Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων κράτησης, σύμφωνα με «Το Βήμα».

«Στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αμυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε», δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης, ενώ πρόσθεσε ότι η «Αμυγδαλέζα, σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «μια επιτροπή, που συστήνεται, θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των φακέλων για έναν προς έναν. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι άρρωστοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι, μετανάστες με σημαντικό χρόνο κράτησης ακόμα και 18 μήνες, ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν και άλλες κατηγορίες και αναμένεται τις προσεχείς 5-10  ημέρες να παραδώσει τα στοιχεία. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά».

Πρόσθεσε πως στη συνέχεια «θα εφαρμόσουμε την λεγόμενη "εποπτευόμενη ελευθερία"», ενώ διευκρίνισε ότι η διαδικασία της αποχώρησης από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά. Όπως είπε, αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν παράνομα στη χώρα, χρήζουν βοήθειας, θα γνωρίζουν οι Αρχές πού βρίσκονται και λανθασμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι όλοι ξαφνικά θα βρεθούν ανεξέλεγκτοι στην Ομόνοια.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ακόμα πως θα υπάρξει μέριμνα για κάποιες κατηγορίες μεταναστών, όπως άρρωστοι και ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους, όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων, για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο και να μην κοιμούνται στα παγκάκια.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
επιτελους .και μεσα απο το δεδικασμενο θα γινουν οι φυλακες ανοικτα πανεπιστημια .η εποπτευση θα ληξει με νιβολο.απολαυσηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
"...ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους, όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων, για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο και να μην κοιμούνται στα παγκάκια". Ερώτημα πρώτο: Υπάρχουν μετανάστες που έχουν κάπου να μείνουν;Ερώτημα δεύτερο: Επαρκούν οι χώροι στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων για τους άστεγους και τους μετανάστες; Ερώτημα τρίτο: Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να φύγουν απ' την Αμυγδαλέζα και να κοιμούνται στα παγκάκια;