FT: Οι Ευρωπαίοι γέλασαν με την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς

FT: Οι Ευρωπαίοι γέλασαν με την πρόταση για τους μυστικούς εφοριακούς Facebook Twitter
8

Γέλια προκάλεσε σε κάποιους Ευρωπαίους το σχέδιο που φέρεται να συμπεριλήφθηκε στην επιστολή Βαρουφάκη και προτείνει  την πρόσληψη πολιτών και τουριστών ως μυστικούς φορο-ελεγκτές, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τους Financial Times.

«Η αντίδραση των αξιωματούχων της ευρωζώνης στο σχέδιο -κάποιος είπε ότι το προσωπικό ξέσπασε σε γέλια όταν διάβασαν την πρόταση- είναι η πιο πρόσφατη απόδειξη του αυξανόμενου χάσματος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της, σε μια στιγμή που η Αθήνα θα μπορούσε να βρίσκεται λιγότερο από δύο εβδομάδες μακριά από το να στερέψει τελείως από μετρητά», γράφει η οικονομική εφημερίδα.

«Θα ήταν ξεκαρδιστικό, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, πως αυτό είναι που προτείνει η κυβέρνηση μιας βιομηχανοποιημένης χώρας», δήλωσε στους Financial Times ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, την ελληνική πρόταση σχολίασε επικριτικά μέσω twitter και ο πρώην Σουηδός υπουργός Εξωτερικών Καρλ Μπιλντ. «Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι τουρίστες να λειτουργούν ως "κατάσκοποι- εφοριακοί". Είναι αυτοί οι άνθρωποι σοβαροί;», έγραψε συγκεκριμένα.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελβετία: Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της

Διεθνή / Βρετανίδα κατηγορείται για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία του συζύγου της στην Ελβετία

«Δεν μετανιώνω στιγμή, αν ο νόμος είχε αλλάξει όλοι θα μπορούσαν να τον αποχαιρετήσουν» ξεκαθαρίζει, εξηγώντας πως η απόφαση του συζύγου της ήταν αποτέλεσμα σκέψεων πολλών χρόνων
LIFO NEWSROOM
Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Διεθνή / Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος
LIFO NEWSROOM
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Διεθνή / Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ ψάχνει τις «περιβαλλοντικές τοξίνες» που προκαλούν αυτισμό

Η τελευταία έκθεση του CDC, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, αναφέρει ότι η αναλογία παιδιών με αυτισμό στις ΗΠΑ έχει φτάσει στο 1 στα 31, ενώ το 2020 ήταν 1 στα 36 και το 2000 μόλις 1 στα 150
LIFO NEWSROOM
Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Διεθνή / Γιατρός έλαβε email από τις Αρχές Μετανάστευσης με εντολή απέλασης – Είναι γεννημένη στις ΗΠΑ

Το email, όπως ανέφερε η ίδια στο NBC Connecticut, προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και περιλάμβανε την απειλητική διατύπωση: «Ήρθε η ώρα να φύγετε από τις Ηνωμένες Πολιτείες»
LIFO NEWSROOM