Στη δικαιοσύνη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Αρβανίτη της Χ.Α.

Στη δικαιοσύνη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Αρβανίτη της Χ.Α. Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει όπως η ίδια έκανε γνωστό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου κατά του χρυσαυγίτη βουλευτή  Αρβανίτη.

Η βουλευτής υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της από τον συγκεκριμένο βουλευτή.


Το επεισόδιο σημειώθηκε μετά τη φράση της κ. Κανελλοπούλου από το βήμα της Ολομέλειας ότι  «είναι δανεική η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των Ναζί αυτών που διέλυσαν την χώρα και πριν από 40 χρόνια. Σ’αυτούς χρωστάμε την αλήθεια, σ’αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση».

Η κ. Κανελλοπου΄λου αφού σημειώνει ότι είοπε εκ παραδρομής «40 χρόνια» αντί για «70 χρόνια», λόγω της πρωτοφανούς έντασης από τα έδρανα της Χ.Α. αναφέρει:

«Στο σημείο αυτό και ενώ ήδη βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ξεκινήσει να φωνασκούν σε υβριστικό και απειλητικό τόνο, όρθιοι και διακόπτοντας παράτυπα και βίαια την ομιλία μου, ένας εξ αυτών, ο γνωστός πατρινός ακροδεξιός και βουλευτής της Χ.Α. στην Αχαΐα, καθώς και κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Αβράμης Αρβανίτης με απείλησε έργω και συγκεκριμένα, τοποθετώντας το δάκτυλό του στο λαιμό του και σύροντάς το από τη μία άκρη του στην άλλη, εννοώντας δηλαδή ότι "θα μου κόψει το λαιμό"».

Η κ. Κανελλοπούλου καταγγέλλει, επίσης, ότι σε δηλώσεις του την Τετάρτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM 93,4, ο βουλευτής της ΧΑ αποκάλεσε τον πατέρα της «εγκληματία και σφαγέα» των Καλαβρύτων.

«Η απάντηση στο φασισμό είναι πρωτίστως πολιτική. Ωστόσο, πρέπει να υπερασπιστούμε και το Κράτος Δικαίου απέναντι σε αυτούς που η ιδεολογία τους επιτάσσει την κατάλυσή του. Γι’αυτό, πέραν από το να παραμένω και να γίνομαι όλο και περισσότερο αντιφασίστρια, αποφάσισα να κινηθώ και νομικά εναντίον του εν λόγω, ήδη, υπόδικου για τα αδικήματα της απειλής (αρ.333 Π.Κ.), της προσβολής μνήμης νεκρού (αρ.365 Π.Κ.) ενώ επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου με βάση τις διατάξεις για την προσβολή προσωπικότητας (αρ.57 Α.Κ)» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια