Έφοδος Γερμανών εφοριακών σε σπίτια καταθετών της UBS

Έφοδος Γερμανών εφοριακών σε σπίτια καταθετών της UBS Facebook Twitter
5

Μια λίστα με ονόματα Γερμανών καταθετών στην ελβετική UBS την οποία είχε αγοράσει το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, οδήγησε ήδη τους φοροελεγκτές σε έφοδο στα σπίτια των πελατών της τράπεζας.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, που επικαλείται δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, με την έφοδο τους στα μέσα Νοεμβρίου, οι ελεγκτές εντόπισαν μαζικές φορολογικές απάτες.

Το CD περιείχε στοιχεία περίπου 750 ιδρυμάτων και 550 επιπλέον περιπτώσεων και αφορούσε αφορολόγητα ποσά καταθέσεων περί τα 2,9 δισ. ευρώ. Μόνο τα ιδρύματα φέρονται να μην κατέβαλαν στο γερμανικό δημόσιο 204 εκ. ευρώ.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όλη αυτή η ιστορία με τα CD μου φαίνεται πολύ περίεργη. Δηλαδή όλο αυτό το μαύρο χρήμα πέρασε τα σύνορα σε βαλίτσες (και δεν υπάρχουν ίχνη εμβασμάτων κλπ); Δύσκολο το βλέπω. Στη δυτική Ευρώπη ακόμη και τα τσιγάρα με πλαστικό χρήμα αγοράζονται.