FAS: Ο Έλληνας εκπρόσωπος ζήτησε χρήματα σαν ταξιτζής

FAS: Ο Έλληνας εκπρόσωπος ζήτησε χρήματα σαν ταξιτζής Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
26

Δημοσίευμα της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) υποστηρίζει ότι  αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν πως τους προκάλεσε σοκ το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε προτάσεις για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας από αυτούς τους αξιωματούχους ισχυρίστηκε ότι ο Έλληνας εκπρόσωπος συμπεριφέρθηκε σαν “ταξιτζής”. Οι πηγές που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα είπαν ο Έλληνας εκπρόσωπος απλώς ζήτησε χρήματα “σαν ταξιτζής”, επιμένοντας ότι η Ελλάδα σύντομα θα χρεοκοπήσει εάν δεν εκταμιευθούν.

Οι ίδιες πηγές είπαν στην εφημερίδα ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι όπως περιγράφεται. Έκριναν ακόμη ότι θα ήταν εσωτερικό πολιτικό ζήτημα εάν η Αθήνα δεν είναι σε θέση να καταβάλει ολόκληρες συντάξεις και μισθούς.

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι δανειστές απογοητεύτηκαν και σοκαρίστηκαν για την έλλειψη πρωτοβουλίας από την Αθήνα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, και ειδικά για την απροθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κακοκαιρία Daniel: Αναστολή υποχρεώσεων για επιπλέον δύο μήνες για τους πληγέντες

Οικονομία / Κακοκαιρία Daniel: Αναστολή υποχρεώσεων για επιπλέον δύο μήνες για τους πληγέντες

Θέσπιση ειδικού καθεστώτος ρυθμίσεων των συσσωρευμένων οφειλών που έχουν συγκεντρωθεί από τις αναστολές σε 72 άτοκες δόσεις με την εκκίνηση πληρωμής πρώτης δόσης τον Ιούνιο του 2025
LIFO NEWSROOM
Στουρνάρας: Λείπουν 200.000 χέρια στην αγορά εργασίας

Οικονομία / Στουρνάρας: Λείπουν 200.000 χέρια στην αγορά εργασίας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επισήμανε τη σημασία της μετανάστευσης για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπου η γήρανση του πληθυσμού μειώνει τις διαθέσιμες εργατικές δυνάμεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ναι, υπάρχει μεγάλο μέρος συμπολιτών μας με τέτοια απογοητευτική έλλειψη στοιχειώδους κρίσης και λογικής που υποστηρίζουν τη διατήρηση των υψηλών συντάξεων και των προνομίων σε ημετέρους και θεωρούν ότι αυτό είναι αγώνας ενάντια στα μνημόνια! Ενώ αυτό είναι φυσικά πρόσκληση για ακόμα σκληρότερα μνημόνια στην καλύτερη τα οποία θα πληρώσουν αυτοί οι αφελείς μαζί μ εμάς, ή διωγμό της Ελλάδας από την ΕΕ στην χειρότερη και καταστροφή όλως μαζί.
Εν συντομία: Θα μας δανείζουν ό,τι χρειάζεται για να μην βαρέσουμε κανόνι διεθνώς και όσο για μισθούς και συντάξεις, ας τους πληρώνει ο Σύριζα με δωρεάν συνδρομές στην "Αυγή".
Οταν οι συνταξεις εχουν περικοπει 6 - 7 φορες, το δοκ των "αξιωματουχων" μονο ως γελοιοτητες μπορουν να χαρακτηριστουν. Τελικα δεν ξερω ποιος ζει στον κοσμο του.
Ποιές συντάξεις έχουν κοπεί ακριβώς; Και πόσο; 10-15 % ; Να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Στη ΔΕΗ είναι ακόμα γύρω στο διχίλιαρο. Για συνέλθετε λίγο
Πολυ εκνευριστικο εκ μερους της FAS. Αυτα τα αρθρα... "καποιος,καπου,καποτε" δεν λεγονται σοβαρη δημοσιογραφια...αλλα παμε παρακατω. Δεν σας φτανει που σε μια αποπληθωριστικη περιοδος για εσας βρισκετε καπου να τοποθετησετε τα χρηματα σας με κερδος αλλα εχετε την απαιτηση να υποφερουν οι δανειστες. Πολλα εχει τραβηξει ο ταξιτζης στην πλατη του για χαρη σας, αλλα η αντιστροφη μετρηση εχει ηδη αρχισει. Εξεταστικες, λογιστικος ελεγχος και παει λεγοντας. Ανοιγμα του φακελου οχι μονο της Σιμενς αλλα ολοκληρη σειρα Γερμανικων εταιρειων. Μην ξεχασω και το πιο σπουδαιο απο ολα.Η ελλαδα γινεται ιδιοκτητρια του South Stream .Να δουμε σε λιγο καιρο, θα μας λετε ακομα ταξιτζηδες;
Τώρα πια οι εταίροι μας το κατάλαβαν το παραμύθι. Δανεικά μόνο στο εξωτερικό για να μην χρεοκοπήσουμε επίσημα και στο εσωτερικό σου λένε κόφτε το λαιμό σας να πληρώσετε συντάξεις και μισθούς στους προνομιούχους πελάτες σας. Όσο ο ελληνικός λαός δεν συνειδητοποιεί ποιο είναι το διακύβευμα και ανέχεται και αυτούς και τους προηγούμενους να τον απομυζούν για να ζει μια ακριβοπληρωμένη κάστα πελατών εις βάρος του δεν υπάρχει ελπίδα.
Απορώ με τους δανειστές, δεν κατανοούν τι του λέμε τέλος πάντων; εμείς δε θα κόψουμε μισθούς και συντάξεις, δε θα πάρουμε υφεσιακά μέτρα τέτοιου είδους. Θα συνεχίσουμε να μοιράζουμε φράγκα, και θα τα βρούμε από αλλού τα λεφτά που μας λείπουνε, το είπε και ο κ. Μάρδας εξάλλου, άρα είναι έγκυρο αυτό που γράφω.http://www.lifo.gr/now/politics/64324Και για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά: θλίβομαι που η παρούσα Κυβέρνηση, μία Κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς (όπως αυτοπροσδιορίζεται τουλάχιστον) εμμένει σε μία πολιτική ενάντια στις νεότερες γενιές οι οποίες και θα πληρώσουν το μάρμαρο των λαϊκιστικών πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων.
Αγόρι μου μιλάμε για συντάξεις 2000 και 1800 ευρώ. Απλά εδώ ο Σύριζα λέει ολες τις συντάξεις για να καλυφθει. Μόνο του δημοσίου θελουν και μονο τις υψηλές, αυτές που πληρώνουμε εμείς που έχουμε χαμηλότερο εισόδημα απ αυτούς.
Οι μισθοί και οι συντάξεις φυσικά και στηρίζουν την νεότερη γενιά υπό την μορφή χαρτζιλικιού. Και προφανώς αν κόψεις ξανά μ.+σ. θα βλάψεις και τον ιδιωτικό τομέα, μια και θα μειωθεί η κατανάλωση (όπως ήδη έγινε το 2011). Από τη άλλη μεριά, ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να συνεχίζει να πληρώνει τον δημόσιο--δεν είναι μόνο άδικο για τον μέσο φορολογούμενο, είναι πλέον αδύνατο. Ακόμα και αν πιάσεις τους μεγαλοφοροφυγάδες και τους πάρεις τα χρεωστούμενα "αύριο" (και όχι σε δέκα χρόνια), αυτό δεν αρκεί, άλλωστε δεν μπορεί να γίνει "αύριο", οπότε τι να συζητάμε (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πρέπει να κυνηγήσουν αλύπητα τη φοροδιαφυγή--αλλά και αυτό χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, γιατί υπάρχει διαφθορά στους εφοριακούς, η νομοθεσία είναι χαοτική, δεν λειτουργούν τα δικαστήρια, κ.α.). Άρα λοιπόν, μπορεί μέχρι στιγμής η νέα γενιά να έχει κάποια χαρισμένα χρήματα από γονείς, παππούδες κλπ, αλλά υποθηκεύεται το μέλλον της. Δεν γίνονται δημόσιες επενδύσεις, καταστρέφεται ό,τι έχει μείνει από τον ιδιωτικό τομέα (άρα περισσότερη ανεργία), δεν αλλάζει το εκπαιδευτικό σύστημα να συνδεθεί με την παραγωγή (κάτι που χρειάζεται και δημόσιες επενδύσεις), οπότε...no future.Η γνώμη μου είναι πως οι μισθοί και συντάξεις έπρεπε να είχαν μειωθεί πιο δίκαια το 2010-2011 (π.χ. να είχαν μειωθεί περισσότερο οι υψηλές συντάξεις, μια και ο επιχείρηση, το Κράτος δηλαδή, χρεοκόπησε), ενδεχομένως οι μειώσεις να ήταν και μεγαλύτερες, αλλά πάνω απ'όλα, αυτό να γινόταν άπαξ και δια παντός. Να μπορούσε δηλαδή ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις, και ότι από εκεί και πέρα θα άρχιζε η ανασυγκρότηση. Όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα παίζουν ανταρτοπόλεμο (κατενάτσιο αν προτιμάς) με την ΕΕ, η οποία στο παρελθόν το επέτρεψε (μεγάλο λάθος τους--από την άλλη μεριά τι να έκαναν; Στρατιωτική κατοχή;). Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Όλοι όσοι ψηφίσανε Σύριζα και αντιμνημόνιο, θα πρέπει να αναρωτηθούν, "καλά, ας πούμε πως τώρα "κερδίζουμε" (που δεν θα γίνει), σε λίγους μήνες, πάλι τα ίδια θα κάνουμε; Πάλι η πραγματική οικονομία θα στεγνώσει για έναν χρόνο και βάλε, για να πάρουμε μια δόση χωρίς να κάνουμε καμία μεταρρύθμιση;" Φυσικά αυτή η τακτική δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με τίποτα. Οι μόνοι που θα κερδίσουν στο τέλος είναι οι ερεβομανείς, οι μικρο- ή μεγαλοαπατεώνες και οι κοινοί βλάκες που θέλουν να γυρίσουμε στη δραχμή.
Οι συνταξεις οπως και οι μισθοι ΔΥ πληρωνονται απο κρατησεις και φορους αρα αφαιρουνται απο την καταναλωση δεν προστιθενται σε αυτην (στην καλυτερη περιπτωση που ο ΔΥ/ο συνταξιουχος δεν ξοδευει τιποτα σε εισαγομενα απλα επιστρεφεται το ποσο πισω στην καταναλωση).
Πραγματικά βρε Διογένη, πιστεύεις ότι πρέπει να κοπούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις; Είναι προφανές ότι δεν εξαρτάσαι ούτε από έναν τέτοιο μισθό, ούτε από μια τέτοια σύνταξη. Αλλά και πάλι, στ'αλήθεια το πιστεύεις;
Σόρυ, ο Θεοχαράκης ήταν ο "ταξιτζής" (Σημ: σαν πολλοί Κρητικοί δεν έχουν μαζευτεί σ'αυτήν την Κυβέρνηση;). Φημολογείται πως ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ήθελε να πει "πριμαντόνα" ("Αν δε μου κάνετε αυτό που θέλω θα αυτοκτονήσω με υπνοστεντόν. I'll be in my trailer"), αλλά δεν ήθελε να τον θίξει και είπε "ταξιτζής" τελικά.
Η είδηση, όπως περιγράφεται, θα μου φαινόταν υπερβολική, πόσο μάλλον όταν δεν γνωρίζω και πολλά για το κύρος της FAS, παρόλα αυτά με ανησυχεί το timing της δήλωσης για την εκκλησιαστική περιουσία...