Βενιζέλος: Φεύγω πικραμένος που δεν με αναγνώρισε ο κόσμος

Βενιζέλος: Φεύγω πικραμένος που δεν με αναγνώρισε ο κόσμος Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
24

Την πίκρα του εξέφρασε ο Ε. Βενιζέλος χθες στο ΜΕΓΚΑ επειδή δεν αναγνωρίστηκε η προσπάθεια του για την Ελλάδα, όπως είπε. «Ήμουν αντιπρόεδρος στον Παπανδρέου, στον Παπαδήμο και στον Σαμαρά, μου βγήκε η πίστη!» είπε ο αποχωρών Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μάλιστα έδειξε και να συγκινείται, κάνοντας λόγο για λανθασμένη εικόνα που έχει ο κόσμος για τον ίδιο.

«Νιώθω βαθιά πίκρα , γιατί έχω δαπανήσει 5 χρόνια τα οποία ισοδυναμούν με 50, λόγω της πυκνότητας των εξελίξεων, για να κάνω κάτι καλό για τον τόπο μου, κι ενώ καταφέραμε μια μείωση του δημοσίους χρέους κατά 180% σε πραγματικούς αριθμούς, ο κόσμος πιστεύει ότι έχω μετάσχει σε μια πολιτική που έχει κάνει κακό στον τόπο. Το πρόβλημα είναι πως έχει αλλοιωθεί η σχέση των κομμάτων με τους πολίτες, γι’ αυτό αισθάνομαι πικρία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι απελευθερωμένος αν και έχει αλλοιωθεί πλήρως η φυσιογνωμία μου. Ο μέσος πολίτης πιστεύει ότι εγώ θέλω να ασκώ εξουσία. Βλέπετε το βασικό μου μέλημα δεν ήταν να προστατεύσω τον εαυτό μου,  το θέμα δεν είναι η σταδιοδρομία μας, εμάς δεν μας απασχολούσαν οι κυβερνητικές καρέκλες. Είναι βάρος να σηκώνεις αυτό το φορτίο. Εγώ καλούμε σήμερα να απολογηθώ γι αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του ‘80 κατά στην διακυβέρνηση της οποίας εγώ δεν μετείχα ήμουν καθηγητής», είπε ακόμη.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε και απαισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να χάνει χρόνο. Για τις διαπραγματεύσεις είπε ότι δυσκολότερο θα είναι το εσωτερικό μέρος, η προσπάθεια δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τους βουλευτές του.

«Δεν με εκπλήσσει η κυβέρνηση πορεύεται με την διαπραγμάτευση σχεδόν πέντε μήνες τώρα ενώ στην πραγματικότητα χάνει χρόνο.  Από πλευράς μου θέλω να ελπίζω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ο κ. Τσίπρας είναι σε θέση να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση γιατί στην ουσία είναι διττή, και το πιο δύσκολο μέρος δεν είναι το έξω αλλά το μέσα. Από πλευράς μου θα καταστεί αναγκαίο το να ληφθούν νέα μέτρα», τόνισε.

Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει προκαλέσει στον εαυτό του επιπρόσθετα προβλήματα τα οποία φέρουν το όνομα Γιάννης Βαρουφάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου». «Είναι άνθρωποι που έχουν δείξει διαφορετική γραμμή από την κομματική και το τι θα γίνει στο μέλλον θα το δούμε, ίσως αργότερα παρακολουθήσουμε την δεύτερη πράξη του έργου».

Καταφέρθηκε ακόμη κατά των απολύσεων των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων και των υπαλλήλων των ΑΕΙ, που έγιναν επί αντιπροεδρίας του λέγοντας ότι διαφωνούσε και πως έπρόκειτο για πολιτικούς συμβολισμούς που δεν πρόσφεραν τίπτα και δεν είχαν καμία ουσία.

24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM