Ο Κουρουμπλής ξηλώνει όλους του διοικητές των νοσοκομείων της χώρας

Ο Κουρουμπλής ξηλώνει όλους του διοικητές των νοσοκομείων της χώρας Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
9

Όλους τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας ετοιμάζεται να ξηλώσει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία παύεται η θητεία όλων των νυν διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.

Παράλληλα, τα ΝΕΑ αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας προχωρά άμεσα στον διορισμό νέων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, διετούς θητείας σύμφωνα με τα αξιολογικά κριτήρια της παρ.2 του άρθρου 2 του Ν.4052/2012.

Όπως αναφέρεται στην σχετική τροπολογία, η προηγούμενη αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων διοικητών δεν έγινε με βάση τα προσόντα τους, αλλά η σχετική Επιτροπή επιλογής περιορίστηκε απλώς στη σύνταξη προσχηματικού - αλφαβητικού και όχι αξιολογικού καταλόγου με αποτελέσματα ο διορισμός τους να μην χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και αξιοκρατία.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Ελλάδα / Απάτη στον ΕΟΠΥΥ: Πώς «φόρτωναν» σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ιατρικά είδη

Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι παράνομες χρεώσεις με κακόβουλη χρήση του ΑΜΚΑ είναι δυνατόν να διαγραφούν από το μητρώο του ασφαλισμένου, με σκοπό να έχει ξανά πρόσβαση στις παροχές που δικαιούται
LIFO NEWSROOM
Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Ελλάδα / Δίκη για το Μάτι - Μαρίνα Καρύδα: «Την ώρα που καίγονταν ζωντανοί η ηγεσία έκανε αναρτήσεις στα social media»

Πώς οι δικηγόροι των θυμάτων αποδόμησαν την αισχρή προσπάθεια του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής να ισχυριστεί πως δεν ήταν στο ΕΣΚΕ αλλά στο γραφείο του και χωρίς ενημέρωση για το τι συνέβαινε
LIFO NEWSROOM