Παππάς: Στην κάλπη ο λαός θα απαντήσει αν τα μνημόνια ήταν success story ή καταστροφή

Παππάς: Στην κάλπη ο λαός θα απαντήσει αν τα μνημόνια ήταν success story ή καταστροφή Facebook Twitter
SOOC
5

«Η επιδίωξή μας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, είναι να υπάρξει συμφωνία, να επανέλθει ηρεμία και ομαλότητα στη χρηματοδότηση της χώρας και να επέλθει και η κανονικότητα στη ζωή των Ελλήνων» τονίζει σε συνέντευξή του, στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Ο λαός θα πάει στην κάλπη για να απαντήσει για το αν ο δρόμος των μνημονίων ήταν ένα success story ή ήταν μια καταστροφή στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια μάχη την οποία δίνει ο ελληνικός λαός για την Ευρώπη, για τον χαρακτήρα της Ευρώπης, για να μπορέσει η Ευρώπη να γίνει μια ένωση κρατών ανεκτική και να επαναθεμελιωθεί στα θεμέλια του διπλού σεβασμού δηλαδή του σεβασμού τόσο στους κοινούς συμφωνημένους κανόνες όσο και του σεβασμού στη δημοκρατία» υπογραμμίζει.

Ερωτηθείς για το θέμα των τραπεζών ο κ.Παππάς τονίζει: «Οι τράπεζες θα πρέπει να ανοίξουν αμέσως και να αποκατασταθεί η ομαλή χρηματοδότηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να περιοριστεί η ρευστότητα στις τράπεζες. Ο λαός μας θα πάει στην κάλπη και θα πει τη γνώμη του , για να κλείσει και τον κύκλο αυτών των κινήσεων, των πράξεων και των επιλογών, που έχουν προκαλέσει αυτά τα μεγάλα προβλήματα στο τραπεζικό μας σύστημα και κατά συνέπεια στη ζωή των Ελλήνων πολιτών…Διότι αποκαλύπτεται σιγά σιγά ότι το περιτύλιγμα της σταθερότητας του ευρώ, ήταν μόνο η δικαιολογία για να επιβληθούν κάποιες πολιτικές οι οποίες έφεραν τη χώρα μας στο σημείο όπου την έφεραν. Η χθεσινή δήλωση του ιδρυτή του ευρώ,του Ρομάνο Πρόντι, νομίζω ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους με την έννοια ότι δηλώνει ότι είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, δεν υπάρχει τέτοια ατζέντα. Την κατασκευάζουν κάποιοι επίπλαστα».

Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί, ο κ.Παππάς εκτιμά ότι «όσο περισσότερο προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάποιος ή ένα μέσο ή ένα πολιτικό πρόσωπο, τόσο πιο πολύ τρομοκρατημένος είναι. Ο ελληνικός λαός δείχνει μια αξιοζήλευτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα παρόλο που τα τύμπανα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού βαράνε σε πάρα πολύ μεγάλες εντάσεις εδώ και αρκετές μέρες».

Ερωτηθείς για την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο κ. Παππάς σημειώνει: «Θα πρέπει να κάνουν ορισμένοι κάποια βήματα πίσω, σε σχέση με την δυνατότητα τη θέλησή τους και τη βούλησή τους να ανακατεύονται στις εσωτερικές εξελίξεις άλλων χωρών. Το ποιος είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα το αποφασίζει ο ένας και εξής αρμόδιος: ο ελληνικός λαός. Όποιος θέλει να έχει γνώμη για ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα θα πρέπει μάλλον να εγγραφεί πρώτα στους εκλογικούς μας καταλόγους και να ψηφίσει όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Κληθείς να ερμηνεύσει τέλος τη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα παραμείνει θεσμικός εγγυητής του συντάγματος αν ο λαός επιλέξει το "ναι", ο κ. Παππάς τόνισε: «Σημαίνει αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν εγκαταλείπει τη μάχη και σε κάθε περίπτωση θα εγγυηθεί ο ίδιος με τη στάση του και την πράξη του και στην πολιτική και στην οικονομία στη χώρα μας».

Η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στο ΑΠΕ ΜΠΕ έχει ως εξής:

Ερ: Κύριε υπουργέ, σας ευχαριστούμε πολύ που μιλάτε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Είμαστε πλέον λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα. Το κρίσιμο δημοψήφισμα. Όλος ο ξένος Τύπος έχει την Ελλάδα στην πρώτη σελίδα. Ποιο είναι το κλίμα που εσείς εισπράττετε, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες;

Απ: Νομίζω ότι έχει όλος ο κόσμος συνειδητοποιήσει ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Αρα αυτό είναι πρώτον μια απάντηση σε όσους νόμιζαν και πίστευαν ότι θα είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και ότι κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει εδώ. Το δεύτερο είναι ότι ο ελληνικός λαός δείχνει μια αξιοζήλευτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα -παρόλο που τα τύμπανα της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού βαράνε σε πάρα πολύ μεγάλες εντάσεις εδώ και αρκετές μέρες- και θα πάει στην κάλπη για να απαντήσει για το αν ο δρόμος των μνημονίων ήταν ένα success story ή ήταν μια καταστροφή στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή είναι μια μάχη την οποία δίνει ο ελληνικός λαός για την Ευρώπη, για τον χαρακτήρα της Ευρώπης, για να μπορέσει η Ευρώπη να γίνει μια ένωση κρατών ανεκτική και να επαναθεμελιωθεί στα θεμέλια του διπλού σεβασμού δηλαδή του σεβασμού τόσο στους κοινούς συμφωνημένους κανόνες όσο και του σεβασμού στη δημοκρατία.

Ερ: Κύριε υπουργέ, το 60% των Γερμανών σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ΑRD λέει ότι καλώς έκανε ο κ. Τσίπρας και κάνει δημοψήφισμα. Την ίδια ώρα, όμως, Γερμανοί αξιωματούχοι όπως ο κ. Σουλτς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρεμβαίνει στο τι θα πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη του την επόμενη μέρα. Πώς το σχολιάζετε;

Απ: Καταρχήν είναι θετικό που φαίνεται ότι οι κοινωνίες έχουν δημοκρατικά αντανακλαστικά και αποδέχονται ότι τα δημοψηφίσματα πρέπει να είναι μέρος της πολιτικής ζωής όλων των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να κάνουν ορισμένοι κάποια βήματα πίσω, σε σχέση με τη δυνατότητα τη θέλησή τους και τη βούλησή τους να ανακατεύονται στις εσωτερικές εξελίξεις άλλων χωρών. Το ποιος είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα το αποφασίζει ο ένας και εξής αρμόδιος: ο ελληνικός λαός. Όποιος θέλει να έχει γνώμη για ποια κυβέρνηση θα έχει η Ελλάδα θα πρέπει μάλλον να εγγραφεί πρώτα στους εκλογικούς μας καταλόγους και να ψηφίσει όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Ερ: Κύριε υπουργέ, ο λαός αγωνιά για την επόμενη μέρα.Κάποιοι κύκλοι προειδοποιούν μάλιστα ότι την επόμενη μέρα αν ψηφίσει ο λαός υπέρ του ΟΧΙ θα έρθει ο Αρμαγεδών στην Ελλάδα…

Απ: Νομίζω ότι όσο περισσότερο προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάποιος ή ένα μέσο ή ένα πολιτικό πρόσωπο τόσο πιο πολύ τρομοκρατημένος είναι. Διότι αποκαλύπτεται σιγά σιγά ότι το περιτύλιγμα της σταθερότητας του ευρώ ήταν μόνο η δικαιολογία για να επιβληθούν κάποιες πολιτικές, οι οποίες φέρανε τη χώρα μας στο σημείο όπου την έφεραν. Η χθεσινή δήλωση του ιδρυτή του ευρώ του Ρομάνο Πρόντι νομίζω ότι βάζει τα πράγματα στη θέση τους με την έννοια ότι δηλώνει ότι είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ δεν υπάρχει τέτοια ατζέντα. Την κατασκευάζουν κάποιοι επίπλαστα και μάλιστα πέφτουν και σε λογικές αντιφάσεις. Διότι, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, ενώ λένε ότι αν βγει το ΟΧΙ θα μας διώξουν από το ευρώ ταυτόχρονα λένε ότι πάμε σε δημοψήφισμα για ένα κείμενο που δεν ισχύει. Για ένα non paper δηλαδή εάν καταψηφίσουμε ένα non paper θα μας βγάλουν από το ευρώ. Νομίζω δεν αντέχει όχι στην πολιτική κριτική, αλλά ούτε καν στη λογική αυτό το επιχείρημα.

Ερ:Κύριε υπουργέ είστε σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία μετά το δημοψήφισμα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα; Συμφωνία εντός 48 ωρών, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός στον ANT;

Απ: Είναι απολύτως βέβαιο, και αυτή είναι η επιδίωξή μας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος να υπάρξει συμφωνία, να επανέλθει ηρεμία και ομαλότητα στη χρηματοδότηση της χώρας και να επέλθει και η κανονικότητα στη ζωή των Ελλήνων που με μεγάλη υπομονή αντιμετωπίζουν αυτές τις μεγάλες δυσκολίες στις οποίες κάποιοι επέλεξαν να τον βάλουν.

Ερ: Οι τράπεζες θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα;

Απ: Οι τράπεζες θα πρέπει να ανοίξουν αμέσως και να αποκατασταθεί η ομαλή χρηματοδότηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να περιοριστεί η ρευστότητα στις τράπεζες και νομίζω το ότι ο λαός μας θα πάει στην κάλπη και θα πει τη γνώμη του, θα πρέπει να κλείσει και τον κύκλο αυτών των κινήσεων, των πράξεων και των επιλογών που έχουν προκαλέσει αυτά τα μεγάλα προβλήματα στο τραπεζικό μας σύστημα και κατά συνέπεια στη ζωή των ελλήνων πολιτών.

Ερ: Κύριε Παππά, ο πρωθυπουργός είπε χθες ότι θα εφαρμόσει το σύνταγμα και θα παραμείνει θεσμικός εγγυητής αν ο λαός επιλέξει το "ναι". Τι σημαίνει αυτό;

Απ: Σημαίνει αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν εγκαταλείπει τη μάχη και σε κάθε περίπτωση θα εγγυηθεί ο ίδιος με τη στάση του και την πράξη του και στην πολιτική και στην οικονομία στη χώρα μας.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

«Ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κορυφαίο πανεπιστήμιο
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Πολιτική / «Δεν είναι μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού» ― Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Γιάννος Παπαντωνίου «προσεβλήθη από επιθετικό καρκίνο του προστάτη, που συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο τον οδήγησε σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αναπηρική καρέκλα»
LIFO NEWSROOM
Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Πολιτική / Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σε μήνυμά της ότι στα μέτρα μέριμνας για την υποστήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας περιλαμβάνονται πολλοί σταθμοί και 44 ασφαλή καταφύγια,
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: «Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πως δεν θα οδηγηθούμε στο κακό σενάριο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του αναφέρεται στο θέμα των σεισμών στις Κυκλάδες, καθώς επίσης στην αύξηση των μισθών, αλλά και στο μεταναστευτικό
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Σε σχέση με το κλαμπ οφειλετών ΔΝΤ (Ζιμπάμπουε, Σουδάν, Σομαλία) που μας έβαλε μέσα σε ένα πεντάμηνο ο Σύριζα, τα μνημόνια ήταν succes-άρεςΔεν νομίζω ότι έχω ξαναντραπεί τόσο πολύ για την χώρα μας
Οντως! Εκει που λεγαμε κ κραζαμε τον Σαμαρα οτι χειροτερη κοροιδια δεν μπορει να υπαρξει, φαινεται το βαρελι να μην εχει πατο!Πολιτικοι απατεωνες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ... ουτε πληρωμενους να σας ειχαν οι ΣαμαροΒενιζελικοι!
Α τελικά αυτό αποφασίζουμε την Κυριακή; Λέμε τη γνώμη μας για τα μνημόνια 1 & 2; Φαντάζομαι θα μας δωσουν κόλα αναφοράς να γράψουμε έκθεση ιδεών....