Γιούνκερ: Ο Τσίπρας δέχτηκε τα πάντα

Γιούνκερ: Ο Τσίπρας δέχτηκε τα πάντα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Hand Out / SOOC
3

Καλή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Ζαν κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας ότι μια ελληνική έξοδος θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες.

Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, ο Πρόεδρος της Κομισιόν απάντησε σε ερώτηση για το αν ο Τσίπρας δέχτηκε ότι ο ελληνικός λαός απέρριψε με το δημοψήφισμα: «Πρέπει ψύχραιμα να διαπιστώσω ότι ο κ. Τσίπρας, τον οποίο είχα προειδοποιήσει πριν από το δημοψήφισμα, δεν επιβλήθηκε. Είχα πει πριν από το δημοψήφισμα ότι η ελληνική διαπραγματευτική θέση δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα γίνει πιο δύσκολη - και έγινε. Η κυβέρνηση Τσίπρα δέχθηκε τα πάντα, όλα όσα τους είχαμε προτείνει πριν από εβδομάδες, πριν από το δημοψήφισμα. Δεν βελτίωσε την κατάσταση των Ελλήνων, αλλά η συνολική συμφωνία είναι θετική, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».

Για την συμφωνία και τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης τόνισε ότι «η γερμανική κυβέρνηση κινήθηκε με μέτρο προς τις ελληνικές ευαισθησίες και η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε πολύ έντονα και γρήγορα, μετά το δημοψήφισμα, προς τα απαιτούμενα τα οποία ηγέρθησαν από τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης».

Σε ό,τι αφορά το εάν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή της συμφωνίας, ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι έχει μιλήσει με πολιτικούς της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όσα συμφωνήθηκαν θα υπερψηφιστούν από την ελληνική Βουλή

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είχα πει πριν από το δημοψήφισμα ότι η ελληνική διαπραγματευτική θέση δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα γίνει πιο δύσκολη - και έγινε.Θα μ εξηγήσει κανείς γιατί αυτό; Το έχω ξαναρωτήσει αλλού. Δεν μπορεί να μας απειλούν οι εταίροι μας. Δεν το πιστεύω. Όταν ο Τσίπρας ήταν αριστερός, έλεγε κάτι για "μεταδημοκρατία", μπράβο μέσα έπεσε.
"Τα μέτρα θα περάσουν, μίλησα με την αντιπολίτευση" Πηγή: www.lifo.grΚαι να ο λόγος για τον οποίο όταν λες θα ψηφίσω όποια συμφωνία και να έρθει, κατά την διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης, είναι κακή ιδέα.Ενδυναμώνεις την θέση του απέναντι, οπότε δεν μπαίνει στην διαδικασία οποιασδήποτε παραχώρησης.Προφανώς δεν ήταν ο μοναδικός λόγος του αποτελέσματος, αλλά έπληξε πολύ την θέση μας.