Κουρουμπλής: Επαναφορά των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησαν οι δανειστές

Κουρουμπλής: Επαναφορά των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία ζήτησαν οι δανειστές Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
6

Την επαναφορά του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, ζήτησαν οι δανειστές, ανάμεσα σε μία σειρά προαπαιτούμενων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την προθεσή του να μην επιστρέψει το εισιτήριο των πέντε ευρώ και επισημαίνοντας ότι εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών στις τσέπες των ασθενών, το διοικητικό κόστος μίας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Πάντως, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν, από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας σχολίασε, μέσω Twitter, ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. «Η διαχειριστική ανεπάρκεια-ασχετοσύνη του κ. Κουρουμπλή δεν έχει προηγούμενο, έστειλε "ισοδύναμα" 140εκατ. ευρώ για το 5ευρω που φέρνει ετησίως 19εκατ.» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ. «Κατήργησε το 5ευρω στα Ν/Σ, επέτρεψε την εμπορική ονομασία στην συνταγογράφηση, άλλαξε τον νόμο για τους Διοικητές. Του τα καταργούν και τα τρία» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM