Τσίπρας σε Μεϊμαράκη: Τα αιτήματα για εκλογές ενίοτε γίνονται αποδεκτά

Τσίπρας σε Μεϊμαράκη: Τα αιτήματα για εκλογές ενίοτε γίνονται αποδεκτά Facebook Twitter
3

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές άφησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μειμαράκη, τονίζοντας ότι «μην θέτετε τέτοια αιτήματα από το βήμα της Βουλής γιατί ενίοτε γίνονται δεκτά», γράφει το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, είπε ότι ανεξάρτητα από το αν η κυβέρνηση θα βρει το βηματισμό της και αυτό εξαρτάται και από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και τη συμφωνία, «η ευχή σας για τελευταία φορά Αριστερά δεν θα πραγματοποιηθεί», γιατί θα την έχετε για πολλά χρόνια. Σήμερα στη χώρα συντελείται μια αλλαγή, παρά το γεγονός ότι το παλιό κατεστημένο αντιστέκεται, σκάνδαλα πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ η κυβέρνηση προωθεί νέο θεσμικό πλαίσιο κατά της διαφθοράς, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι «ευθύνη όλων να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα του τόπου να επιβιώσει και να συνεχίσει να αγωνίζεται». Αυτή είναι η μέγιστη κοινωνική ευθύνη που μας βαραίνει όλους, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος έμμεσα στην Αριστερή Πλατφόρμα, ο πρωθυπουργός είπε όλοι γνωρίζουμε ότι από τις 25 Ιανουαρίου κάποιοι εντός και εκτός χώρας επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με αυτή την κυβέρνηση και σήμερα βρίσκουν συμμάχους που ταυτίζονται, όχι σκόπιμα, αλλά εξ αντικειμένου με αυτές επιδιώξεις.

Γι' αυτό ζήτησε «να μην δώσουμε πάτημα σε ακραίους κύκλους να τορπιλίσουν τη συμφωνία, οδηγώντας τη χώρα σε διαδοχικές συμφωνίες-γέφυρες, που θέλουν την τιμωρία του τόπου και του λαού επειδή διεκδίκησε το δίκιο του». Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα και σε αυτό θα απαντήσουμε αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναδρομή στο ιστορικό των διαπραγματεύσεων, για να υπογραμμίσει ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε ήταν η μόνη επιλογή και τόνισε ότι σήμερα υπάρχει ένα νέο τοπίο, κοινωνικό και πολιτικό, «και με βάση αυτή την πραγματικότητα σχεδιάζουμε επόμενη ημέρα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη στάση της Γερμανίας, λέγοντας ότι ακόμη δεν θέλει τη συμφωνία ο κ. Σόϊμπλε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί, ούτε θρηνεί για τη δύσκολη συμφωνία, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει καλό μνημόνιο. Τόνισε ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του πως «ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε στις συνθήκες αυτές».

Υπάρχουν κάποιοι που περιμένουν πισωγύρισμα και καραδοκούν με στόχο αυτά που συμφωνήθηκαν θα επιδιώξουν να τα πάρουν πίσω για να πάμε σε δάνειο-γέφυρα, που σημαίνει επιστροφή στην κρίση χωρίς τέλος και αυτό θέλουμε να αποτρέψουμε, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σε σχόλιο του προέδρου της ΝΔ σχετικά με την εικόνα της κυβέρνησης και τη στάση της προέδρου της Βουλής, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι είναι ο ίδιος που αναγνώρισε ότι υπάρχει θεσμική δυσαρμονία, θέμα όμως που όπως είπε αντιμετωπίζεται θεσμικά, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αυτή η συζήτηση δεν βοηθά στην παρούσα φάση καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, αναφερόμενος στο επικείμενο Eurogroup.


Oσον αφορά τους υπουργούς και το εσωτερικό του κόμματος και στα περί αναλώσιμων υπουργών που αναφέρθηκε ο κ. Μειμαράκης, ο πρωθυπουργός είπε ότι «στη δημοκρατία όλοι είμαστε αναλώσιμοι καθώς βρισκόμαστε διαρκώς υπό την κρίση του λαού» και τα αξιώματα, όπως είπε, τα παίρνουμε ή τα χάνουμε από τον λαό.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Τι σημασία έχει ποια ποιος θα κυβερνήσει. Είμαστε μεταξύ ολικής κατάρρευσης και αχρείαστων σκληρών μέτρων που έφερε το τσίρκο της Αριστεράς. Καμία ελπίδα έτσι κι αλλιώς. Φάτε κι άλλη αριστερά μέχρι να γίνουμε Βενεζουέλα και μετά ίσως συνέλθετε. Ελληνάρες.
Βρε τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει το clopy-paste;Δεκέμβριος 2006: ο Καραμανλής απευθυνόμενος προς τον Παπανδρέου (που ζητά εκλογές για να μας σώσει), λέει την τσαμπουκοεξυπνάδα: "προσέξτε όταν υποβάλλετε αιτήματα, γιατί ενίοτε γίνονται αποδεκτά". Τέτοια οίηση.Σε λίγους μήνες ήρθαν οι αιφνίδιες εκλογές, μόνο για να επανεκλεγεί ο "καταλληλότερος". Προηγήθηκαν οι πυρκαγιές του 2007, 63 νεκροί, στρατηγοί άνεμοι. Ακολούθησαν όσα ακολούθησαν.Και μυαλό δεν έβαλαν - και μυαλό και δεν βάλαμε.