Αντιδρά η Ελληνικός Χρυσός για την ανάκληση τεχνικών μελετών από το ΥΠΑΠΕΝ

Αντιδρά η Ελληνικός Χρυσός για την ανάκληση τεχνικών μελετών από το ΥΠΑΠΕΝ Facebook Twitter
2

Τη δυσαρέσκειά της για τις σημερινές εξελίξεις εκφράζει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός η οποία σημειώνει πως «Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να προχωρήσει σε αναστολή των τεχνικών μελετών Σκουριών και τμήματος της Ολυμπιάδος για λόγους, όπως αναφέρει, "παράβασης των όρων των τεχνικών μελετών".

Ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός, μιλώνταςσε δημοσιογράφους σημείωσε πως η απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο= χιλιάδες εργαζόμενους.

«Η Ελληνικός Χρυσός, ουδέποτε παρανόμησε και βρίσκεται τώρα σε φάση αξιολόγησης της υπουργικής απόφασης, με την οποία διαφωνούμε και η οποία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση 5.000 κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελληνικός Χρυσός θα υπερασπισθεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει τόσο την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά της στην περιοχή και στους κατοίκους της, όσο και τις δουλειές χιλιάδων ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτήν», κατέληξε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η Χαλκιδική είναι χρυσάφι από μόνη της. Η τεράστια και πανέμορφη ακτογραμμή της, τα οργανωμένα χωριουδάκια της, τα πλούσια σε βλάστηση βουνά της αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών και διαρκή πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους.Το αναπτυξιακό μοντέλο για τη Χαλκιδική είναι προφανές και αυτονόητο: προβολή της ομορφιάς της, βελτίωση των υποδομών της και ανάδειξή της σε παραθεριστικό προορισμό ευρωπαϊκού βεληνεκούς. Η βαριά και ρυπογόνος βιομηχανική δραστηριότητα υπονομεύει το μέλλον όλων των κατοίκων. Θα καταστρέψει την προοπτική κάθε τουριστικής δραστηριότητας (ξενοδοχεία και πάσης φύσης καταλύματα, εστίαση, διασκέδαση, υποστηρικτικές δραστηριότητες σε υπηρεσίες, τράπεζες, κατασκευές, αλιεία, τυροκομεία, σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία, στη μελισσοκομία κτλ). Η τοπική οικονομία βασίζεται στους παραθεριστές που επιλέγουν και θα συνεχίσουν να επιλέγουν τη Χαλκιδική για τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Σαν Χαλκιδικιώτης δε μπορώ να αφήσω τον τόπο μου να θυσιαστεί στο βωμό επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων με πρόσκαιρο όφελος για λίγους. Με ανύπαρκτο δημοσιονομικο όφελος για την πατρίδα μας (δεδομένης της αποικιοκρατικης σύμβασης και της de facto φορολόγησης της εταιρίας στο εξωτερικό). Με μακροπρόθεσμες καταστροφικές επιπτώσεις για όλους. Με υποθήκευση της γης, του αέρα και της θάλασσας όπου θα ζήσουν, θα δουλέψουν και θα θέλουν - αλλά δε θα μπορούν - να προκόψουν οι επόμενες γενιές. Γι'αυτό λέω ΟΧΙ στην εξόρυξη και στους θιασώτες της.