Σπάνιος γυπαετός ανάμεσα σε ανθρώπους στο Ηράκλειο Κρήτης

Σπάνιος γυπαετός ανάμεσα σε ανθρώπους στο Ηράκλειο Κρήτης Facebook Twitter
3

Στις Μοίρες Ηρακλείου προσγειώθηκε αρχικά σε μια ταράτσα και μετά στην παιδική χαρά ένας γυπαετός, ένα γιγάντιο αλλά απειλούμενο είδος που ζει πλέον μόνο στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, ο γυπαετός ήταν τραυματισμένος και δέχτηκε να φάει... μπριζόλες από τα χέρια των κατοίκων της περιοχής, τις όποιες μάλιστα εξαφάνισε στο λεπτό.

Το προσωπικό του Δασαρχείου Ηρακλείου κατάφερε να παραλάβει το τεράστιο πτηνό, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής να το πιάσουν.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες ως το 2030

Ελλάδα / Πάνω από το 60% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες ως το 2030

Αλλάζουν τα δεδομένα της επαγγελματικής κατάρτισης και προώθησης στην απασχόληση - Τα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες πολιτών για την Υποβάθμιση του Λόφου Φιλοπάππου από τον δήμο Αθηναίων

Ελλάδα / Καταγγελίες πολιτών για την υποβάθμιση του Λόφου Φιλοπάππου από τον δήμο Αθηναίων

Τα προβλήματα που αναδεικνύουν οι κάτοικοι περιλαμβάνουν τη λανθασμένη διαχείριση του νερού, ανορθόδοξες τεχνικές κλαδέματος και άλλες πρακτικές που πλήττουν το ήδη ευάλωτο οικοσύστημα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο τίτλος της ειδησης θα μπορούσε να είναι: Ανεγκέφαλος (λεβέντης...) πυροβόλησε (και ευτυχώς μόνο τραυμάτισε..) έναν απο τους τελευταίους γυπαετούς στον κόσμο που ζει πλέον μόνο στην Κρήτη....(για κακή του τύχη)
Για τα 20 (έως τώρα) dislike :προφανώς πιστεύετε ότι ο γυπαετός αυτοτραυματίστηκε όταν πετώντας περήφανα στα βουνά του Ψηλορείτη συνάντησε μια σφαίρα που περνούσε τυχαία ,για να καταλήξει στη συνέχεια σε ταράτσα του Ηρακλείου κλπ ...
http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500029689Ο γυπαετός (Gypaetus Barbatus) ζει στη Νότια Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, και στην Ελλάδα θεωρείται απειλούμενο. Απαντάται πλέον μόνο στην ορεινή Κρήτη, όπου πιστεύεται ότι επιζούν ελάχιστα αναπαραγωγικά ζευγάρια, τα οποία γεννούν μόνο ένα ή δύο αβγά κάθε χειμώνα. Μάλιστα η Ελλάδα είχε καταδικαστεί το 2007 από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ελλιπή προστασία του είδους. Η κατάσταση όμως δεν είχε βελτιωθεί μέχρι το 2010, οπότε η Ευρωπαϊκή Επιστολή απείλησε με νέα προσφυγή.Το γιγάντιο πτηνό, με άνοιγμα φτερών έως και 2,8 μέτρα, απειλείται κυρίως από τους ασυνείδητους κυνηγούς αλλά και από έλλειψη τροφής -τα εκτεθειμένα πτώματα ζώων σπανίζουν πλέον σε όλη την Ελλάδα.Στην Κρήτη, ο γυπαετός ονομάζεται και κοκκαλάς λόγω της αγάπης του για τα κόκκαλα, τα οποία αφήνει να πέσουν από μεγάλο ύψος για να τα σπάσει και να πάρει το μεδούλι.