Η πρωτοφανής απάντηση που έδωσε το Υπ. Εθν. Άμυνας για τους προστάτες Αγίων στις στολές

Η πρωτοφανής απάντηση που έδωσε το Υπ. Εθν. Άμυνας για τους προστάτες Αγίων στις στολές Facebook Twitter
11

Μια λιτή, αλλά πρωτοφανούς περιεχόμενου απάντηση από το ΥΠΕΘΑ προκάλεσε η σφοδρή κριτική του Ποταμιού στη διαταγή του Πάνου Καμμένου, η οποία αναφέρει πως οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους τον προστάτη Άγιο ή Αγία του Όπλου τους.

Το Ποτάμι ανέφερε πως «είναι κατανοητό ότι μετά από κάθε 'αριστερίζουσα' δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο 'ποίμνιο' της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πρέπει να συγκρατείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού – Εκκλησίας, που ούτε η Δικτατορία του Μεταξά, ούτε η Χούντα των Συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν. Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της αναγραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της», ενώ καταλήγει σημειώνοντας ότι «για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή 'σαπάκια', την αναπαλαίωση των οποίων η Κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματός της, ένας Άγιος ραμμένος στην στολή, ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση...».

 

Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ, ήταν σύντομη αλλά στο ίδιο πνεύμα της απόφασης Καμμένου: «H ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατιωτικών επιδέχεται απάντηση μόνο από τον Πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό».

 

Το Ποτάμι δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση και λίγο μετά εύχεται «να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες 'του νέου καθεστώτος'».

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Πολιτική / Διαγραφή Σαλμά ζητά ο Μητσοτάκης - Τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ

Μετά την ερώτηση στη βουλή για τα «κόκκινα δάνεια» και τις αιχμές του βουλευτή κατά του Κωστή Χατζηδάκη ότι «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη»
LIFO NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης στην Άρτα την ώρα που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Η «απάντηση» της Γεροβασίλη

«Θα μπορούσε να επισκεφτεί την Άρτα μια άλλη ημέρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θέλει να ηγηθεί» σχολίασε σε ανάρτησή της
LIFO NEWSROOM
Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

Πολιτική / Τζάκρη: Θα κάνω μήνυση εναντίον του Ραγκούση - Η απάντησή του

«Αναγκάζομαι να προσφύγω στη Δικαιοσύνη διότι παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου, αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» λέει η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Προφανώς και είναι γελοίο να βλέπεις επίσημες δηλώσεις που αναφέρονται σε θεούς και πνευματικούς. Πάντως, όσοι πιστεύουν πως γι' αυτό δεν πάμε μπροστά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι Αμερικάνοι, των οποίων η χώρα οδηγεί την πρόοδο σχεδόν σε κάθε τομέα και διαθέτει τη μεγαλύτερη ισχύ στην υφήλιο, είναι ΠΟΛΥ χειρότεροι απο εμάς σε τέτοια θέματα, με υποψήφιους προέδρους να μιλούν για πυραμίδες φτιαγμένες από τον Αβραάμ και το θεό, και κινήματα τύπου Tea party να έχουν εκατομμύρια υποστηρικτές. Μπροστά δεν πάμε γιατί δεν χτίσαμε τις κατάλληλες συμμαχίες. Το ότι το Αριστοτέλειο αντί για τον Αριστοτέλη έχει σήμα τον Αγ. Δημήτριο δεν είναι ο λόγος που δεν πάμε μπροστά, είναι απλώς τρομερά ενοχλητικό.
Η διαφορά μας με τους Αμερικανούς είναι οτι αυτοί έχουν σαφή διαχωρισμό κράτους-εκκλησιών και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ο Carson που μίλησε όντως για πυραμίδες και διάφορες άλλες ηλιθιότητες απευθύνεται στην βάση του ρεπουμπλικανικού κόμματος και σε μέρος του tea-party που μπορεί να θέλουν ένα θρησκόληπτο πρόεδρο αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν κατάφεραν να του δώσουν το χρίσμα ( π.χ. Σαντόρουμ, Κέιν, Μπάχμαν, Κρούζ, Πέιλιν πάτωσαν παταγωδώς), ενώ και ο Mitt Romney, που ηταν ο υποψήφιος τελικά, προσπάθησε πολύ να κρατήσει την θρησκεία του εκτός πολιτικής. Σε σχέση με τους δικούς μας που σταυροκοπιούνται μπροστά σε εικόνες και σταυροφιλιούνται με τους παπάδες (ακόμη και αν πριν δήλωναν άθεοι) για να έχουν την εκκλησία με το μέρος τους οι αμερικανοί είναι αιώνες μπροστά.
Αναμενόμενο θα έλεγα και όχι πρωτοτυπο. Αυτά τα φαινόμενα έχουν αρχίσει εδώ και μήνες να συμβαίνουν αλλά πολλοί συμπολίτες μας εθελοτυφλούν. Τέτοιου είδους πολιτικές είναι πάγιες στην Ανατολή και οι Έλληνες φέτος ψήφισαν συντριπτικά Ανατολή σε 2 εκλογές και 1 δημοψήφισμα. Ας αρχίσουν λοιπόν να καταλαβαίνουν όλοι πως η Δύση και οι συμμαχοι μας που αρνηθήκαμε συστηματικά δεν ήταν μόνο το ΕΣΠΑ και τα δάνεια, αλλά και η Δημοκρατία, ο κοινοβουλευτισμός, η ελευθερία του τύπου και η ανεξιθρησκεία που τώρα αναπολούμε.
Η κατρακύλα της κυβερνησης είναι απίστευτη. Τετοια απάντηση απειλή προς πολιτικά κοπμματα, πολίτες κλπ είναι ανήκουστη. Αναφερει θεούς και δαίμονες. Περίγελως σε ολη την Ευρώπη. Αρκεί που οι Συριζαίοι έχουν τώρα τις καρέκλες....Αίσχος!!!!!
Τελικα αυτο που συμβαινει ειναι και το πιο προφανες (sic)!Η Ελλαδα ειναι στο κεντρο μιας χωροχρονικης μαυρης τρυπας και οταν ζεις ή βρισκεσαι εκει τηλεμεταφερεσαι απευθειας στον μεσαιωνα, ενω οι αλλοι ειναι στο 2015...